26 apr. 2017

Från kol till diamant

Det senaste året har jag mest sytt i ljusa färger, mycket pasteller och vitt. Resterna från många projekt fick bli en egen helhet, som att omvandla skräpigt kol till en vacker diamant.
Av varje rest behövdes bara en kvadrat på ca 13 x 13 cm (5 x 5 tum). Vitt tyg i olika mönster och nyanser hade jag mer av och till bården tog jag ett tyg som legat ganska länge på tyghyllan. 
Att ta bilder i starkt solljus är inte så bra, färgerna slås ut och allt ser skrynkligt ut men jag passade på när jag var i fin miljö. Täcket är ca 120 x 150 cm och vadderat med tjock polyestervadd. På baksidan är det ett lite tunnare bomullstyg i ljusblått.
Det är rester från minst sex tidigare projekt i det här täcket.

I fredags kom sista delen i en mysteriestickning jag varit med i. Jag visste att jag hade för lite av en färg redan när jag började men hoppades att mönstret skulle vara utformat så att jag ändå skulle kunna få garnet att räcka. Så var det förstås inte. 
Ja ja, det är i den begränsade mängden utmaningen finns men visst är det ganska dumdristigt att redan från början välja ett garn som inte räcker? Efter en stunds letande i garnskåpet så hittade jag ett nystan som jag tror kommer funka bra till det som redan är stickat. Maken undrade om det kommer bli ett hål i garnskåpet nu då. Inte så troligt... jag har garn på fler ställen som kan fylla eventuella hålrum. Det gäller att vara förutseende!

1 kommentar:

  1. Vilket läckert täcke och smart mönster.Det måste jag testa:-)).Vacker pardörr också.Det får jag bara drömma om...
    Trevlig helg!

    SvaraRadera