8 apr. 2017

Från det stora viktiga till det obetydliga

Det gick inte att blogga igår. All min energi gick åt till att räkna in nära och kära, vänner och kollegor och försöka bearbeta all information och alla bilder. Dagens informationsflöde är verkligen snabbt. Det är fint att fort få veta att anhöriga är i säkerhet, det är samtidigt  energikrävande att översköljas av information. Jag vet inte riktigt vart jag ska rikta mina tankar, till de för mig okända drabbade, till kraftsamling och stöd, till omtanke om alla nära, kära, vänner, bekanta, till vad? Vill göra något men vet inte vad. Det är tungt, både i huvudet och bröstet.

Från det stora och viktiga till något litet och helt obetydligt rör jag mig trots allt. En ny sjal.
Mönstret heter Puerto Montt och är gjort av Martina Behm. Sjalen är stickad av ett nystan, 100 gram, Zauberball 100 i färgen Sofaecke (som kanske betyder soffhörn?) och det är bara två trådar att fästa, en i början och en i slutet. 
Först tyckte jag att sjalen blev i minsta laget men när jag snodde den runt halsen kändes den helt perfekt. 
Mönstret är genialt, enkelt och roligt och att sticka och att använda ett garn som är färgat på det här sättet gör hela intrycket. Jag stickade på stickor 3,25 mm, något mindre än mönstret föreslog. 
Rätstickning för hela slanten. 
Grått, turkost och vinrött är helt rätt för mig. 
Så nu vänder jag mig utåt igen, med omtankar och omsorg, och hoppas att du gör mig sällskap.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin sjal, lyckliga dig som kan sticka så snyggt.

    SvaraRadera