20 apr. 2016

Loppan hoppar

Trygghet är ett av våra grundläggande behov. Att få känna sig trygg borde vara alla givet men vi vet ju att det inte är så. Otrygghet, när den väl knackat på, ger sig inte av så lätt. Tyvärr. Jag önskar att alla hade en trygg liten plats!
Ett par som är helt trygga sträcker ut sig i vår soffa. Knastrattar är vad de är. Glädjespridande knastrattar.

I badrummet ligger Loppan på tork. Det enda som fattas är knappar, och att prova att den passar. Det känns fortfarande som ett osäkerhetsmoment. Ihhhh! 
Loppan är stickat i Malva, Ateljé Norrgårdens eget garn. Jag har färgat blått, grönt, rosa och lila med Jeaba kallfärg och det gick åt ganska exakt 100 gram av vardera grönt och lila och mindre av rosa och blått. Knappt 500 gram oblekt ull är också använt. Jag har stickat på stickor 3,5 mm utom resårerna som är stickade på 2,75 mm. Mönstret heter Damejakka Loppa och är gjort av norska Anne Myhre med bloggen Pinneguri. I mönstret används fem mönsterfärger men jag följde inte diagrammets mönsterförslag utan gjorde lite som jag ville och när oket var klart slutade jag följa mönstret helt och stickade som jag hade lust. Följa mönster gör jag sällan numera men de är verkligen bra att ha som utgångspunkt.
Idag har jag fått världens bästa lapptäcksidé. En prickig idé! Nu ska jag bara hinna skära och sy också. Kärt nöje att planera för ett nytt täcke.

1 kommentar: