13 nov. 2014

Verk om värk

Hur mycket huvudvärk och migrän kan man ha i ett liv? Det tråkiga svaret är mycket. Jättemycket. Jag funderar på hur det kommer sig att det värker i huvudet. Är det i själva verket så att det är något annat som värker men det hittar inget annat uttryckssätt än huvudvärk? Är det egentligen så att livets insamlade sorg, upplevda grundkänningar och allt för mycket ansvarstagande ansamlas till stora sjok av sånt som gör ont? Hur kommer då sig att de inte uppvägs av allt bra som skratt, lycka och kärlek? Tar inte plus ut minus? Kommer värken av tänkande? Skulle det bli bättre om man inte tänkte?
Många frågor är det som trängs men jag vet att dagarna med lycka, glädje och kärlek tar sitt avstamp i det där som värker. På grund av det grå lyser de andra färgerna klarare. Det är jag tacksam för.
Dagens fotoutmaning är ordet öppen. Tja, idag är det asken med värktabletter som är öppen. Och förhoppningsvis mitt sinne. 
Bredvid mig i soffan ligger en ny sjalstickning. Jag försöker att bara sticka lite i taget.
Långsamhet är svårt ibland.
Dagens ruta är ganska färglös. 
Jag som älskar färg!

3 kommentarer:

 1. Jag har haft liknande problem och under sommaren blev det ohållbart med migrän mer än hälften av veckans dagar... Efter koll hos läkare att det inte var något fel i själva hjärnan blev jag rekommenderad massage. Tänkte att jag inget hade att förlora men var väl ärligt talat tveksam till det. Nu, tre månader senare, har jag inte haft migrän på länge och har inte ens ont i huvudet särskilt ofta.
  Har man sittande arbete så får man ofta problem med spända muskler som kan vara svårt att fixa på egenhand fick jag lära mig.
  Om du inte redan provat så rekommenderar jag det varmt. Gå gärna till en massör som jobbar med idrottare de är vana vid knepiga fall :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att massage hjälpt dig! Tyvärr har det inte varit tillräcklig behandling för mig men skönt är det ändå att bli genomknådad :)

   Radera
 2. Kloka ord skrivet om migrän. För tungt ansvar genom livet sätter sina spår./Lilla gummann

  SvaraRadera