19 nov. 2014

Passa in i fyrkantiga hål

Idag är jag... glad, tacksam, trött, sjalbärande, gråhårig och, som vanligt, bäst på att vara jag! 
Det är verkligen lönlöst att inte vara sig själv, ändå är det så många som hela tiden försöker. Försöker leva upp till det de tror andra förväntar sig, försöker vara starka fast de inte är det, försöker dölja alla svarta hål inuti och visa en glimrande intressant yta och försöker passa in i fyrkantiga hål fastän de är runda. Idag slår jag ett slag för att det helt enkelt är bäst att vara som man är och för att lyckas med det kan det vara bra att börja med att fundera på vem man är, om man nu inte redan ägnat sitt liv åt att tänka på det. Jag tror att det är väldigt många som inte vet vem de egentligen är eller vill vara eftersom grupptänkandet är så förhärskande och rädslan för ensamhet och att vara unik och olik är så skrämmande. Så ikväll ska jag ägna mig åt att fundera på om jag är som jag vill att jag ska vara, om den jag är utåt också matchar den jag är inåt. För att komplettera uppräkningen ovan, idag är jag... fundersam, ifrågasättande, stolt och självuppbyggande. Härligt! Vad är du?

Att den här dagen har blivit så bra tror jag beror på att det väntade en burk med supergoda kolasnittar på mitt skrivbord när jag kom till jobbet. Sådana dagar kan bara bli bra!
Det tog mig drygt en timme och några trevande utforskningar innan jag kunde lista ut vem som var så snäll. Jag blev jätteglad! Hurra!
Faktum är att dagen genast blev mindre grå och det grå som var var riktigt fint. 
Dagens ruta är gul som solen och värmen. Någonstans är det ju sol och varmt. Skönt att veta! 
Nu ska jag bara vara jag resten av kvällen. Inte så dumt faktiskt.

5 kommentarer:

 1. Jag älskar att du är du. Du är du så himla bra! <3

  SvaraRadera
 2. Var dig själv, du är unik och fantastisk. Du skriver alltid så tänkvärda ord. Kramar

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du är du, för det är ingen annan som skulle lyckas så bra med det!

  SvaraRadera
 4. Vilken överraskning att få lite goda kakor, det höjer verkligen dagen! Jo det är sant man ska vara sig själv men ändå tycker jag att man måste ta lite hänsyn till andra också.
  Kram

  SvaraRadera
 5. det är då lite jobbigt att försöka vara någon annan än den man är. vet så väl hur det är, så det är lika bra att vara sig sälv,

  SvaraRadera