3 nov. 2014

Lyx i vardagen

Bra saker med november... att man inte behöver bära ut tvätten till tvättlinan utan bara kan trycka in den i torktumlaren? Nej, det kan inte räknas till bra saker med november. Bättre kan jag! Mörka novemberkvällar är som gjorda för att krypa upp i soffhörnet och titta på bra film eller bra tv. Ja, så är det faktiskt. Man kan sitta där i soffhörnet och mysa och behöver inte ha minsta lilla dåliga samvete för att man inte putsar fönster eller rensar ogräs. Så skönt! Ett par tända ljus, en kopp te och några djupa andetag. Allt som behövs. Man kan ju förstås kosta på sig lite vardagslyx också, bara för att liksom.
Men den bästa vardagslyxen, som är dagens utmaningsord i Ulrikas fototutmaning, är att komma hem när det fortfarande är lite ljus kvar ute och vila ögonen mot horisonten. Ett par sekunder senare är jobbstress, stökiga matvaruaffärer och smala slingriga vägar som bortblåsta ur sinnet. 
Skulle inte det räcka så kan man ta ett varv runt komposten och konstatera att krassen fortfarande blommar. Den tredje november! 
Häftigt och lyxigt!
Dagens ruta är ganska lättad, lättad för flera positiva besked idag.  
Undrar om jag vågar sticka lite till Vetenskapens värld ikväll eller om axeln protesterar då. Jag testar. Bara lite.

1 kommentar: