27 okt. 2014

En havsblå lagd till alla andra

Idag har det blivit en lugn och stilla hemmadag, precis vad jag behövde. Oktober sjunger onekligen på sista versen men fortfarande har vi haft det varmt med nästan 15 grader idag. Tänk om november också kan överraska på ett positivt sätt? Jag hoppas på det! Trots alltför tidigt mörka kvällar. 

Dagens ruta är lugnt havsblå.
 Helt galet är det men nu är de 300! En om dagen i 300 dagar! Det hade jag aldrig kunnat tänka mig när jag började i januari. 
Finfina högar där rutorna fortfarande ligger i den ordning jag gjort dem. Montering tänker jag inte på än. 

Fjärde delen i Guillous serie om bröderna Lauritsen är nu färdiglyssnad. Jag har verkligen tyckt om de här böckerna, alla fyra.
 Att inte vilja se var på sätt och vis hemskast eftersom den utspelar sig under andra världskriget men den är ändå inte någon krigsskildring. En familj innehåller många olika livsöden och alla har sin plats i den här romansviten. Enkelt, fängslande och så är Tomas Bolme en riktigt bra uppläsare. Helt klart värt alla timmarna. 
Ute var det vackert innan skymningen blev för tät. Jag gillar inte skymning och jag gillar inte mörker men den där stunden innan, när himlen är skär, den är fin. 

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk dagbok! Bara du vet vad varje färg representerar. ♥♥♥

    SvaraRadera
  2. Du skriver så gott! Tack. Har läst de 3 första böckerna, och jag tyckte också väldigt mycket om dessa, tycker nog att 1:a var bäst, kanske var för att det var så olikt de andra Guillou-böckerna, ser fram emot att läsa 4:an. Och att läsa dina inlägg Tack för dom än en gång Birgitta i Bollebygd

    SvaraRadera