12 juli 2014

Vid bryggan

När min bror, som är mycket yngre än vad jag är, var liten var han ibland med oss på sommarlovet. Iförd flytväst plaskade han runt där i viken med sin egenhändigt snickrade träbåt. Nu är det hans barn som kommer till oss och hälsar på men de plaskar inte runt i viken.
Brorsans son deklarerade klart och tydligt när han kom härom dagen: Jag badar inte i havet!
Punkt slut, helt omöjligt att få honom att bada eftersom han bara "badar i sjöar och hemma hos farfar" - som bor på andra sidan Kalmarsund. Däremot tycker han väldigt mycket om att åka båt och i dag har han surat hela dagen eftersom det blåst så hårt att vi inte ens kunde köra en sväng inne i viken. 
Han har spanat in en båt som ligger vid stora bryggan, en båt som har två skinnfåtöljer. En sådan vill han ha och då ska han och hans kusin sitta där och äta chips och titta på film på platta medan de ligger vid bryggan. Mysiga unge! Mysig är också hans lillasyster som också älskar att åka båt men som inte surar om hon får stanna på land. 
Fina barn är det.

Dagens ruta är sommarglad.
Sommarglatt är också huset som ständigt spanar ut över havet, i sol som i regn.
Medan regnet slår mot rutorna så stickar jag lite. Nu tränar jag på att sticka hundtandsmönster och få till en tumme trots mönsterstickning.
Det är svårt att plocka upp maskor för tummen och få det bra där tummens maskor möter mönstret men det är bara att öva på. Rätt vad det är kanske jag får till det. Eller inte.

1 kommentar:

  1. Jag bara beundrar din stickning. Så fint och härliga färger-som alltid.
    hälsar Elisabet i Järfälla

    SvaraRadera