15 okt. 2013

Promenad genom hamnen

För ovanlighetens skull hade jag möjlighet att gå till jobbet idag. I vanliga fall har jag tre mil till min arbetsplats så då är en promenad dit inte särskilt lämplig men idag jobbade jag på annan plats och kunde dra på gympaskor, ta ryggsäcken och låta morgondimman fylla lungorna.
Dimman låg tung och tät över hamnen. 
Dimman gav också ett slags skönt lugn över staden. 
Av Kalmarsund syntes nästan ingenting. 
Den stora kranen i hamnen fanns där, men bara diffust. 
Sex timmar senare, när jag gick hemåt igen, så framträdde kranen dock klart och tydligt. 
Och visst, Kalmarsund fanns också på plats. 
Badholmen var bedårande vacker i det grå ljuset och med reflektionerna i vattnet.  
Dimman hade lättat.
Nu har jag dimma inuti i stället, för jag är trött, stressad, ljudkänslig och lite frustrerad för att jag inte hittar de uppslag som jag behöver just nu men jag vet att så småningom lättar dimman även där inne.

3 kommentarer:

 1. Så klart att dimman lättar inuti också, bara en dag till så :)

  SvaraRadera
 2. Hej Anette! Tar du eventuellt beställningar på några av de fina saker du visar här på bloggen, och hur kommer man i kontakt med dig i så fall, förutom via kommentarer här? Letar och letar men hittar inga kontaktuppgifter här. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa! Jag gör ingenting på beställning. Allt skapande är för mitt eget höga nöjes skull och de få gånger jag gjort saker på beställning försvinner lusten att göra i samma stund som jag sagt ja till en beställning, så tyvärr. Jag inspirerar gärna och ger gärna råd och tips och delar med mig av de mönster jag skriver. Allt utan att blanda in pengar :o)
   //Anette

   Radera