5 okt. 2013

Koll på kontrollanter

Känner du igen en kontrollant när du ser en?
Kontrollanterna, det är de som alltid har en svag antydan till rynkad näsa och som alltid anser att du gör fel på ett eller annat sätt. Det finns kontrollanter som anser att du läser fel böcker, för banala och triviala, eller om du, gubevars inte läser alls, ja då rynkar de extra mycket på näsan och fnyser lite. Det finns kontrollanter som har åsikter om vad som är rätt sorts mat och hur den ska tillagas och de tycker att du inte förstått så enkla saker som vad som är rätt och riktigt och de kan möjligen se lite överlägset överseende ut för de tror inte att du kan lika bra som de kan. Heminredningskontrollanter finns det förstås, de som anser att du har dålig smak som inreder ditt eget hem på ditt eget sätt, hos dem själva ser det förstås helt annorlunda ut - i alla fall när de berättar om det. Det finns oändligt många kontrollanter i hobbyvärlden, som alltid vrider och vänder på det du gjort och inspekterar och bedömmer och får dig att känna dig liten och värdelös och som värsta klåparen. 
STRUNTA I KONTROLLANTERNA! 
Deras missnöje och eländiga uppsyn får stå för dem. Deras åsikter har ingenting med dig att göra. Det är mest sorgligt att de inte har en positiv och givmild attityd och det är, faktiskt, de själva som förlorar på det i längden för vem vill umgås med en som bara ser ner på en, som rynkar på näsan, om aldrig så lite, och som får en att krympa. 
Nej, känn efter var din lust och glädje finns. Gör på ditt eget sätt och njut och ha roligt av det. Le åt dem som rynkar på näsan och gå vidare. Du har ju bättre och viktigare saker att göra än att låta dem ta energi. Du har ju ett eget liv att leva och göra det bästa av!

Idag har jag inte stött på en enda kontrollant och hade jag gjort det så hade jag gett dem ett leende och sagt - Dig har jag inte tid med för jag gör saker på mitt sätt och det blir så bra och gör mig så glad, som att ta hand om alla pelargoner som stått ute hela sommaren och snart ska in i mörkret för vintervila.
Flera av dem blommar så fint fortfarande så de får stå på altanen ett litet tag till innan de flyttas in i källaren.
Jag har så smått påbörjat avmaskningen av Westknits mysteriesjal Color craving. Det är +1000 maskor (har inte vågat/orkat räkna dem) och eftersom det är en picotavmaskning så lägger man dessutom upp en väldig massa maskor till.  
Det kommer ta sin tid att komma runt men det gör inte ett dugg.
Jag har också sytt samman skymninghusen till en färdig topp men... 
...när jag var klar bestämde jag mig för att jag inte alls var klar. Jag syr en rad till! 
Jag gör ju som jag vill
och det är så roligt!


6 kommentarer:

 1. Ett sånt väldigt bra blogginlägg! Hoppas jag också kan lära mig att strunta i dem. Dina skymningshus blir väldigt fina :)

  SvaraRadera
 2. Ja du dessa kontrollanter, finns överrallt och gör sitt bästa för att trycka ner andra, egentligen tror jag de är mest olyckliga och sorgliga varelser som känner sig ensamma och vill ha fler med sig i olyckligheten!! Jag gör som du, struntar i dem och gör som jag vill och det brukar bli så bra så!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara hålla med dig, ingen annan kan bestämma vad jag ska göra. Det jag tycker om mina saker är bara mitt sätt att se på det.

  SvaraRadera
 4. Så kloka ord! Pippi Långstrump är också klok hon sa att va kul det har jag aldrig gjort förrut-det ska nog gå bra. Det passar in på dig!

  SvaraRadera
 5. Heja dig, du är så klok och bra! Finfina alster kreerar du oxå! :-) Kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Ja kontrollanter kan vi vara utan. De är energitjuvar.
  Mia

  SvaraRadera