19 dec. 2015

Varför göra saker direkt?

Ibland är jag expert på att skjuta upp saker, även saker som jag egentligen tycker är roligt. Till slut så gör jag det där jag borde gjort för länge sedan och då fattar jag inte varför jag skjutit på det så länge. Nåja, lilla dot har en kompis som väntar barn och jag lovade för länge sedan att sy ett bäbisnäste (babynest på engelska). Nu, när bäbisen snart är här, kom jag till skott.
En fin prickig insida och 
en fin turkos utsida.  
Det är nästan så man vill krypa ihop i ett sådant själv. Så mysigt det vore!

Av resterna testade jag att sy en Sleeping bag pouch som flera av mina vänner redan gjort. Färgen i vår skrivare är slut så jag kunde inte skriva ut mallen utan fick improvisera. Det gick bra det med. 
Etuiet är lagom för pennor, glasögon eller kanske smink. 
'
Det första nålade jag ordentligt när jag sydde fast blixtlåset men så gjorde jag ett till utan att nåla. Det gick nästan dubbelt så fort att göra det andra. 
Roligt pyssel!
Medan jag har lyssnat på radio och sytt så har maken slitit för att vi ska få någon ordning till jul. Han har stekt köttbullar, flyttat möbler och fixat middag bland annat. Bra man jag har!
Nu blir det ändå julmys - filmen Love Actually på SVT1.

1 kommentar:

  1. Åh så söt babynest du sytt! Var hittar man mönster till en sådan? Jättesöt förvaring också och bra tips att det är bäst att låta bli att nåla. Det tror man ju inte annars. Jag gillar den sista, det tyget är underbart och helt i mina färger! Jag har hittat en sådan man också. Han fixar all julmat, jag är värdelös på det. God Jul!

    SvaraRadera