12 mars 2014

Sticka med pärlor - Så här

Tycker du att det verkar svårt att sticka in pärlor? Har du inte provat? Det är inte svårt alls, det kräver bara rätt saker. 
Jag ska visa hur jag gör så kanske någon mer får lust att testa?

Jag använder en tunn virknål. Boye nr 11 hittade jag i mina gömmor. Kanske har den tillhört mormor eller makens mormor en gång i tiden eller så har jag köpt den på loppis, för flera av mina tunna fina virknålar har jag köpt för nästan ingenting på loppis. 
Jag använder Rocaille-pärlor, 4 mm, för jag tycker att det är lagom stort hål i dem. Just de här är köpta på Panduro. Virknålen ska löpa fritt genom hålet på pärlan.

Sticka fram till den maskan där pärlan ska vara. Trä pärlan på virknålen och håll fast den där. 
Kroka av maskan från vänster sticka med virknålen, håll garnet i kroken och trä ner pärlan över maskan. 

Sätt tillbaka maskan på vänster sticka och sticka den som vanligt. 
Det var väl inte så svårt? Det är roligt och det blir så fint tycker jag.

Här kommer en liten film som visar hur det ser ut när jag trär på pärlor och stickar in dem.

)

För övrigt så har det varit en fin dag med en härlig liten promenad på lunchen. När jag väl kommer ut på den där lilla rundan undrar jag varför jag inte går där oftare. Måste skärpa mig!
Dagens ruta är rebelliskt rosa. 
Tuggummirosa.

10 kommentarer:

 1. En sån bra och informativ film, jag måste nog försöka mig på det.
  Rebellrosa, det har jag aldrig tänkt. Men vi borde nog vara lite mer rebelliska lite till mans (eller kvinns) :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fiffig idé! Så skönt att slippa räkna alla hundratals pärlor som skall träs på innan man börjar sticka.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och dessutom kan det slita mycket på garnet om man har många pärlor som ska träs på och flyttas fram på garnet hela tiden. Fast det är väl en smaksak vad man gillar bäst och det här sättet passar mig :)
   Kram

   Radera
 3. Jag gillar att titta in på din blogg. Mysigt med de virkade rutorna som du gör var dag. Blir sugen att sticka in pärlor - men ska nog avsluta de projekt jag har på gång först. Jag blev kär i dina små garnnystanmarkörer. Kan man köpa dem någonstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Javisst kan man köpa sådana stickmarkörer. Jag skickade efter dem från Garn & Mera, garnomera.se

   Radera
  2. Tack! Nu har jag beställt en fp till mig och en till min syster som snart fyller år. Stickmarkörer är nytt för mig. Himla praktiskt.

   Radera
 4. Åhh jag som dragit mig för o testa detta med o sticka med pärlor för att man måste trä upp alla Nu finns ljusglimt att man kommer testa på detta. Tack för din underbara sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt! Bara testa Hannis, du fixad det!

   Radera
 5. Tack snälla rara för beskrivningen! Nu ska jag äntligen prova på att sticka med pärlor, har dragit mig för det länge, för det verkat så krångligt. Ett par våriga halvvantar med pärldekoration ska det bli. Tack för en fin blogg också, kikar in nästan varje dag. Du är inspirerande! Hälsningar Elisabet Sandberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod och Tack själv! Jag blir så glad om jag kan inspirera :-) Halvvantar med pärlor är en perfekt pärlstart. Lycka till!

   Radera