9 juli 2018

Stashbuster

Kan det hända att du faller för en härva handfärgat garn, köper den för att den är så fin på härvan och när du nystar den är den inte lika fin längre för då blandas färgerna på ett annat sätt och sen vet du inte vad du ska göra av den? Det händer i alla fall mig, då och då faktiskt.

Jag köpte en ljuvlig härva från A Homespun House i MCN/Merino Cashmere Nylon. Den har legat på garnhyllan som en trofé men när jag nystade den så försvann magin. Nåja, lika bra att sätta stickorna i garnet på en gång!
Det finns ett mönster som heter Stashbuster, det finns att köpa på Ravelry för ca 30 kronor och det passar perfekt för en udda 100 grams-härva med ca 400 meter i. 
Det  är ett superenkelt mönster, egentligen bara ett varv som upprepas hela tiden. Jag la till hålvarv jämnt fördelade för att jag ville att det skulle hända något i stickningen. Som sagt, 100 gram garn och sticka 4 mm, jag använde 3.75 mm för den var närmast till hands, och vips - en sjal av en ensam härva! 
Sjalen är mjuk och fin och den kommer säkert värma gott under en jacka till hösten. 
Jag bjuder på en tröttfie;
om man viker sjalen på mitten, lägger den om halsen och stoppar in den smala änden i vikningen blir det så här. Inte så tokigt.

Igår hade vi finbesök.
Nova och Skorpan
och deras matte. 
En härlig sommardag med sol och salta vindar. 
Skorpans svans är som ett konstverk. 
Framåt kvällen så väntade tjejerna på sin husse som kom med färjan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar