11 aug. 2013

Sommartrio

Nu har jag på ganska kort tid läst Lucy Dillons tre böcker som alla utspelar sig i Longhampton. Jag älskade den första boken och att då genast ge sig i kast med följande böcker medför en risk. Risken för att man blir besviken, att det är samma story som uppspelas igen och igen utan riktigt förnyelse finns men så är det inte med Lucys böcker! Varje bok har verkligen en unik berättelse och språket upprepar sig inte som hos många författare. Det finns subtila kopplingar mellan alla böckerna, som jag uppskattar oerhört, men de är ändå helt skilda från varandra.
Alla tre böckerna handlar om relationer och vänskap. Och hundar. 
Hjärta och smärta finns förstås också med. 
Helt underbara må bra-böcker! Jag hoppas Lucy Dillon redan kommit en bra bit på den fjärde boken...

4 kommentarer:

 1. Vad nyfiken jag blev. Det finns ytterligare en bok "The Ballroom Class"
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=034093395X
  som gavs ut 2008. Har Du läst den? Den kanske inte utspelar sig i Longhampton?
  Ytterligare böcker att skriva in i listan över bokköp.
  kram

  SvaraRadera
 2. Åh finns det en fjärde bok! Förra sommaren läste jag de tre böckerna och det var härlig läsning tyckte jag. Jag behöver fylla på med bra böcker för jag kommer vara sjukskriven ett tag och när jag inte orkar sy eller sticka kanske läsning fungerar.

  SvaraRadera
 3. Hej! Är väldigt sen med mina kommentarer ... 2 år. Men i alla fall. Jag har också läst alla hennes böcker (tror jag) och bara älskar dem. Just nu lyssnar jag på "Hundra omistliga ting". Jag läste halva boken sen var jag tvungen att lämna den tillbaka och nu lyssnar jag på andra halvan. Jag lånar mest böcker på biblioteket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bibblan är verkligen bra! Tänk så många böcker som bara väntar på att vi ska läsa dem eller lyssna på dem!

   Radera