12 aug. 2013

Räkneövningar

Tycker du om att räkna saker? Det gör jag. Jag räknar av bara farten. Matematik ger mig hjärtklappning och väcker hemska skolminnen men just det där enkla att räkna, det är min grej. Det är till exempel 22 trappsteg på vardera av de två trapporna upp till kontoret jag har just nu på jobbet. Jag räknar stegen nästan varje gång, inte för att kolla om det försvunnit eller tillkommit några trappsteg utan mer som en meditativ grej. En slags tankefokusering för att slippa tänka på hur jobbigt det är att gå uppåt. Jag räknar dem aldrig när jag går neråt.
 Idag var räckena längs E22an under de ca 1,5 mil jag kör där varje dag nerkörda på fem olika ställen. De räknade jag mest för att det kändes obehagligt att det varit så många olyckor på den korta sträckan. Det låg bara ett påkört djur där i alla fall, en grävling.
Jag har fem pågående stickningar liggande i soffhörnet liksom tre virkningar. Dem räknade jag för att kunna konstatera för mig själv att "där ligger ni bra" och så började jag på ett nytt projekt.
Jag satte mig ute och började virka fyrkantiga afrikanska blommor men eftersom vädret har blandade känslor för det där med att min semester är slut så mörknade det och efter en stund regnade det häftigt.
Jag flyttade in och har nu virkat tre rutor. Om jag gör en ruta om dagen från i morgon fram till jul så blir det 133 stycken till. Det kommer jag inte att göra.
Så tråkigt det skulle vara!
Det lönar sig att räkna, så man vet... Det är nämligen noll dagar kvar av årets semester!4 kommentarer:

 1. Haha! Jag räknar också på det viset, speciellt trappsteg på uppvägen, det är tex 16 trappsteg i varje trappa upp till oss. Räkna miggrändagar däremot ska jag sluta med :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just migrändagar kan vi låta bli att räkna! Jag gör det också...gjorde menar jag :)

   Radera
 2. Nej vi ska räkna vackra, lyckliga dagar hädan efter. Går inte det så får vi räkna stunderna.

  SvaraRadera
 3. Håller med Kicki! :-) Och så kan vi räkna alla kviltar vi vill sy - fast så långt är svårt att räkna..! ;-)

  SvaraRadera