8 dec. 2018

Spunni

Det här är Spunni.
Lågkontrastvantarna som jag nästan repade upp men ändå valde att göra färdigt.
Det är spännande att leka med färger, testa olika kombinationer mot och med varandra. Det blir inte alltid det resultat man först tror.
Garnet i de här vantarna är mörkgrå 2-trådig ull från Ateljé Norrgården och vit 2-trådig ull från samma ställe som jag färgat med Jeaba kallfärg till en orangeröd färg. De mörkgrå garnet är lite naturligt melerat och det smälter nästan in i det orangeröda.
Flerfärgsstickade vantar kräver stor kontrast för att mönstret ska synas ordentligt, det var därför jag var på väg att repa upp den första vanten när jag stickat en bit men nu är jag så glad för att jag fortsatte. Vantarna är subtila och på något sätt samspelar färgerna i stället för att konkurrera.  
Mönstret är gjort av Eli/Skeindeer knits och jag stickade på tunna stickor för att få ett riktigt tätt tyg, 2,5 mm. De här vantarna är både varma och nästan vattentäta. 
Lystern i garnet är fantastisk! 
Blygsamma och rodnande men fina.

2 kommentarer:

 1. Mycket fina! Subtilt fungerar verkligen bra i ett så pass klassiskt mönster. Själv stickar jag på Kompassrosvanten av Maja Karlsson - i ett sånt mönster är det ju nödvändigt med kontrasterande garner.
  Och du stickar ju så skickligt!
  Adventshälsningar, Anette W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kompassrosvantarna är fina! Och säkert svåra på grund av alla långa flotteringar, det är alltid med de långa flotteringarna jag får kämpa eftersom det gärna syns genom arbete var man fäster dem. Hoppas du har en fin adventstid!

   Radera