18 apr. 2011

Nu är den här!!!

Det satt långt inne känns det som, men nu är den definitivt här med full kraft.
Våren!
Det ultimata, perfekta, mest utsökta vårtecknet är här:
Björken har musöron!
Det gör mig alldeles lycklig att vända ansiktet uppåt i trädet och se massor av späda gröna solbelysta blad mot en blå himmel.
Äntligen!
Det gör mig faktiskt så glad att jag här och nu anordnar en liten utlottning, en give away som det så vackert heter på svengelska. :o)
Ett paket består av 4 st FQ (45 x 55 cm) från serien Flora and fauna från Benartex.
Och ett andra paket består av 4 st FQ (45 x 55 cm) från serien Flower show II, också de från Benartex.
Allt du behöver göra för att vara med i utlottningen är att skriva en kommentar om ditt bästa vårtecken i det här inlägget senast fredag 22 april kl 24:00. Endast en kommentar per deltagare räknas. Slumpgeneratorn avgör vilka två som vinner.
Lycka till!

Jag måste skicka med två bilder till...
Så älskade. Så vackra.
Nu är våren här! På riktigt!
***Anette L***

40 kommentarer:

 1. Mitt bästa vårtecken är att grannens rödkindade sköldpaddor har fått komma ut i sin lilla hage.

  SvaraRadera
 2. Du är så otroligt generös med dina fina bilder Anette! Att du desutom har en give away, ojojoj....Fortsätt med ditt fotande för jag njuter av alla dina bilder, oavsett motiv! kramen

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka härliga tyger.
  Mitt bästa vårtecken är mina tulpaner som kämpar sig igenom snön, det är livsglädje.

  Quiltkram Angelica i Gammelstad

  SvaraRadera
 4. Just nu har jag öppen dörr, hör fåglarna kvittra och solen värmer, jag ser vitsippor från mitt fönster och Ludvig sprang precis ut i shorts och fotbollsskor. Nu är våren här!

  SvaraRadera
 5. Anette, Anette, vi har så olika syn på vad som är härligt med våren! Jag för min del kniper ihop mun, ögon o näsa när björkens musöron kommer fram Prosit!
  Men vad gör väl det - din vårspaning har gett resultat- våren är här!
  Jag för min del anser att det är vår när Bråviken är isfri och solen glittar i vågorna- som idag!:))

  SvaraRadera
 6. Våren för mig är när jag ser de första tussilagorna, vitsipporna blommar och mina importerade blåsippor från Gotland blommar under syrenen i min trädgård.
  KRam Eva

  SvaraRadera
 7. Våren för mig är när det helt plötsligt kommer en flock starar!
  Vet inte varför, men de är härliga. Kram, Gunilla G

  SvaraRadera
 8. Koltrasten som sitter i toppen på den stora björken på gården och sjunger för fullt.

  SvaraRadera
 9. Fina blider!
  Roligt med en giveaway med fina tyger.
  Mitt bästa vårtecken är när isen försvinner och havet svallar fritt i glittrande solsken och man hör ljudet av sjöfåglarna.

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra vårtecken du delar med dig av! Tänkte på dig och din vårtecken-listning häromdagen när jag hittade en död fluga på fönsterbrädan. Jodå, ett vårtecken så väl som något. När jag lyfte upp den för att slänga ut den visade det sig att den levde den rackaren. Den fick flyga iväg ut i vårsolen. En fluga gör ingen sommar - men väl ett vårtecken. Kram Jenny

  SvaraRadera
 11. Snödroppar som sticker upp ur snön är den första aningen om vår. och tussilago, lite leriga när man har plockat dem i ett dike!
  Kram
  Gunilla B.

  SvaraRadera
 12. En ljum vind, en grön gräsmatta och en björk som har fått små musöron, det är vårtecken för mig.

  SvaraRadera
 13. Blåsippor i Hallunda o Yttersby. Vitsippor överallt o de väna vårlökarna i hagar o dungar nere i Skåne. Då är det vår för mig. Glad Påsk! Lena Meijer

  SvaraRadera
 14. Det mesta och bästa vårtecknet för mig är de första små trevande vitsipporna som försöker sig fram och så helt plötsligt så är hela marken vit! Underbart..Kram Immi

  SvaraRadera
 15. Så underbart med späda musöron på björken. Här uppe i "norraste" Sverige är det en bit kvar till dess!
  Mitt bästa vårtecken är när jag hör Storspoven drilla när den flyger över vårt bostadsområde! Då är det vår!
  Tack för fina vårtecken i bild!

  SvaraRadera
 16. Birgitta på Tjörn18 april 2011 23:00

  Nu har svärmor och svärfars kossor fått kalvar då är det vår. Den sista kalven kom när vi var på besök igår härligt att se när de tar sina första stapplande steg. Tack för en underbar blogg.

  SvaraRadera
 17. Idag gick jag barbent till jobbet - ett vårtecken som heter duga. Att jag kan vara det privat nästan mitt i vintern räknas inte. Men idag är det vår på riktigt :-)

  SvaraRadera
 18. Mitt absolut bästa vårtecken är när snödropparna kommer och när björken fått musöron. Hoppas på lite tur med dina fina tyger.
  Kram EvaM

  SvaraRadera
 19. Tyvärr är det väl så att när ögonen kliar och halsen känns svullen så är det vår! Innan dess har snödropparna kämpat sig genom den hårda jorden och står som små töser och viskar ett hopp om vår!
  Jag njuter av dina vackra bilder och hoppas på tyger som jag aldrig sett förut!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 20. Mitt bästa vårtecken är att björnungarna i Skånes djurpark har gjort entré i björnhägnet! Så vi boende får ta det piano när man ska ut från tomten för all "björntrafik"!
  Jo, också förstås vitsipporna som jag blev alldeles vild när jag såg dom, och humlorna och bina...
  Hälsningar från Amsterdam f n!
  Kerstin

  SvaraRadera
 21. Våren är här när citronfjärilar kommit, då är det vår. Lisbeth T

  SvaraRadera
 22. Lena Dahlström19 april 2011 18:25

  Vår är när alla människor man möter utomhus har ett leende på läpparna. Tänk att lite sol och värme kan förändra en hel nation!
  Skön vår på er alla från ett uppvärmt Örebro genom Lena D

  SvaraRadera
 23. Visst är det härligt att den äntligen är här!! Roligt att du har en utlottning av den anledningen.
  Våren det är när man kan njuta med kaffe/te ute och njuta av härliga blommor i rabatten, eller tussilago i backen...
  Kramar Susanne

  SvaraRadera
 24. Kul med en give away. Mina bästa vårtecken är fåglarnas konserter tidiga mornar och kvällar och när björkarna får musöron. Kram från Pernilla

  SvaraRadera
 25. Vitsippor är det största vårtipset kram märit

  SvaraRadera
 26. 1. ljuset blir annorlunda och klarare
  2. solen
  3. första värmen
  4. sitta på balkongen med bra bok
  5. fåglarnas kvitter
  6... och allt det övriga
  Hälsar Birgitta i Ohamn

  SvaraRadera
 27. Mitt bästa vårtecken är när jag kan släppa ut hästarna utan täcke! =)

  SvaraRadera
 28. Man vaknar av takdroppet, går ut och hör småfåglarna kvittra av glädje. Snön smälter och rinner bort i små floder. Dom första svanarna kommer och alla tar fram sina utegrillar. Då är det vår.

  SvaraRadera
 29. Igår dök det upp, ett alldeles säkert vårtecken; Glassuget, vart så stark att jag bara var tvungen att kila iväg och köpa mig en Tipp top, både vår och nostalgi-känsla i ett!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 30. Jag njuter av att ungarna är ute och leker och grannarna ses igen i solen med fika och annat skoj. Att inte få in ungarna på kvällen - det är ett vårtecken av bästa sort. De är så glada igen även om vi tvingar in dem =D

  SvaraRadera
 31. Mitt bästa vårtecken är när de japanska äppelträden blommar. De står precis utanför vårt hus och är nu fulla med rosa blommor. Våren är riktigt på väg och det har lovats att vi ska få en varm och skön påskhelg. Härligt!!!
  Kram

  SvaraRadera
 32. Kom på några vårtecken till och det är när motorcyklarna hittar ut och bönderna börjar med vårbruket. =) Och i och med att de har hittat ut så är det vår. *hurra* =)

  SvaraRadera
 33. Mitt bästa vårtecken är när sädesärlorna kommer, när jag dessutom ser dem inne på fabriksområdet - där de dyker upp varje år - och bara stannar och njuter av deras vippande och struntar i att jäkta fram- då är det vår.

  Tack för din fina blogg, det är avkoppling att titta in!
  Marie N

  SvaraRadera
 34. Snödroppar är för mig ett vårtecken men det som väl mest är vår är när man kan sitta ute och njuta av solens värme med lite handsömnad i handen o fika :o))) Vilket jag gjort redan :o)))
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 35. Vilken härlig blogg du har! Jag läser den varenda dag! Och så go du är som styr med en utlottning.. Jag vill gärna vara med. Och för mej är tecknet på våren enkel.. När grisbonden här i grannskapet har vräkt ut svinskiten på gärdet: då är det minsann verkligen vår. Och idag har vi fått det fastslaget att våren är här. För idag har det det luktat apa här.. Kossebajs doftar rena parfymen mot denna dynga.. Men jiha! Nu är vären här! Och vi njuter i fulla drag.. Hoppas du har en härlig vår! Hälsningar Ewa. kisse70@yahoo.se

  SvaraRadera
 36. Dagens vårtäcken var Sädesärlan som sprang på brygghustaket och funderade var den skulle hoppa in under tacket för att bygga sitt bo, undrar om det blir på samma ställe som förra året :o)

  Det är så mycket på våren, från första tussilagon staren bofinken blåsippa vitsippan rödhacken humlan mm alla är lika härliga.

  Ingen tävling för mig!

  Kram

  SvaraRadera
 37. När det går att komma ut på golfbanan, då är det vår!
  Kram

  SvaraRadera
 38. Det finns så många fina vårtecken, från första takdroppet till björkarna slår ut, så det är svårt att välja... Men det bästa är nog när skogsbacken ner mot dagiset fylls med blåsippor. Då är det vår! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 39. Plötsligt slog det mig ... Vad var det jag egentligen skrev i din blogg? ... Var tvungen att kolla och det är ju inte japanska äppelträd utan japanska körsbärsträd vi har vid vårt hus. En viss skillnad. Som det kan bli. :) Nu blommar de och trädkronorna är så fint rosa.
  Ha en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 40. Mitt vårtecken blir turen till stugan och alla vitsipporna och fågelsången. I år är första gången på flera år som jag kan höra fåglarna. Fick hörapparat i båda öronen i höstas så nu njuter jag av allt runt mig.
  Hoppas turen är på min sida.
  Kram Maria i Falun

  SvaraRadera