25 juni 2016

Midsommardagsslö

Det är minst sagt ljummet ute och värmen gör oss en aning slöa. Det kan också vara flugorna som använde mig som studsmatta och väckte mig runt fem-tiden i morse som gör mig slö. Möjligen är det en kombination av båda.
Det var väldigt länge sedan jag bakade Tofvehultare men idag kändes det som den perfekta lättlunchen. Tofvehultare är supergoda bröd som gräddas med fyllning i, och man kan stoppa i vad som finns hemma, skinka och ost, salami och brie eller bara soltorkade tomater. Eller något helt annat. Tofvehult är ett café några mil norr om Oskarshamn och Lena Göransson som driver det har gett ut flera fina receptböcker, där t ex receptet på Tofvehultare förstås finns med.
Den enkla bomullssjalen stickade jag klart igår. Avmaskningen gjorde jag genom att virka fem fastmaskor med maskor från stickan och sedan fem luftmaskor och upprepa detta hela varvet ut. Jag använde garnet jag hade maximalt för det lilla som blev kvar hade inte räckt till ett varv till. 
Två nystan Tahiti och stickor 3,25 mm blev en lagom stor sommarsjal. En enkel beskrivning har jag skrivit i ett tidigare inlägg. 
I morgon är den torr och redo att användas och under tiden den torkar fortsätter jag att slöa. Sist av alla har jag börjat lyssna på Game of thrones-böckerna, eller ja, bara den första och eftersom den är 33 timmar lång så har jag att göra en stund. Jag har inte sett mer än ett avsnitt av serien och nu när jag lyssnar så förstår jag varför jag inte tyckte om det jag såg. Det är så mycket som händer parallellt och kanske kan jag gilla serien när jag läst böckerna. Fast då behöver jag å andra sidan inte se den.

5 kommentarer:

 1. Hej. Vet du möjligen var denna bok finns att köpa? Verkar vara slut överallt och finns inte på biblioteket här hemma. Minns både Lena och Peter från min gymnasietid. Hälsningar Birgitta Nilsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deras receptböcker är utgivna på små förlag, FranzénWiberg och Kakor och monster. Det enklaste sättet är nog att skriva till Lena och Peter i facebookgruppen som heter Tofvehult - Kafé, konferens & boende. De har, i alla fall tidigare, sålt sina böcker på stället. //Anette

   Radera
  2. På Bokbörsen, bokborsen.se, finns just nu en av deras böcker. Där kan man lyckas få tag i böcker som inte ges ut längre.

   Radera
  3. Tack. Då kollar jag vidare ger inte upp ännu.

   Radera
 2. Fi rackarn va du e flink me stickorna! Och så vacker en blev, sjalen!!! Hoppas du fått ladda batterierna och känner dig på + igen! Bamsekramar! /Sofia

  SvaraRadera