15 maj 2019

Tillsammans

Två olika garner blev tillsammans sjalen Tillsammans.
Jag började med ett nystan Cascade Roslyn i en vacker petrolfärg och när nystanet nästan var slut varvade jag in Silketweed. Jag hade 150 gram limefärgad Silketweed från Magasin Duett och det blev ca 20 gram över när avmaskningen var gjord.
 
Det var oväntat lätt och roligt att göra cirka en miljon bubblor. Det var inte alls så omständigt som de jag gjort tidigare och stickningen flöt på bra.
Mönstret finns att köpa på ravelry och finns på både svenska och engelska. 
Det blev en härlig sjal och jag gillar både silke-ullblandningarna och att de petrolfärgade bubblorna smiter in i de limegröna ränderna.
Det var kallt i natt igen så här behövs det sjal på morgonen ett bra tag till och i och med silkeblandningen är det här en sjal som kommer funka fint även när det är varmare ute och ren ull blir för varmt. 
Jag har haft en tuff vecka med läkar- och tandläkarbesök så jag är trött och frusen mest hela tiden. Perfekt att ha en ny sjal att vara tillsammans med då.

2 kommentarer:

  1. Du är fin. Och sjalen är fin. Och jag önskar att vi kunde ses tillsammans lite oftare, saknar dig! ❤ Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Jag har också stickat en Tillsammans-sjal men i en färg. Din blev häftig i två färger. Din övergång på färgerna blev supersnygg.
    Kramar från Carmen

    SvaraRadera