7 sep. 2017

I garderoben

Idag har jag varvat garderobsstädning med Cockatoo Brae.
Jag försökte med provdockans hjälp avgöra hur stor del av koftans maskor som behövs för fram- och bakstycke respektive ärmar. Jag vet av erfarenhet att jag drar fler maskor fram än bak så efter lite mätande testar jag att sticka 25 % av maskorna till vardera ärm, 27 % till framstycket och resterande 23 % bak. Jag stickar en bit och provar och är det inte bra får jag göra om. 
Mina garderober innehåller nu bara sådant jag gillar och kan ha i höst och vinter, allt annat är undanplockat eller lagt i kassar för vidare transport till någon de kanske passar bättre. 

Så skönt att ha det gjort, jag har laddat för det hela sommaren tror jag.

Femte mönstret i The Shawl Society II kom idag. Det är en ganska rustik sjal den här gången, stickad med lite grövre garn än de tidigare fyra (första, andra, tredje och fjärde). Jag funderade på att hoppa över den här, Wishmaker shawl, men så hittade jag några rosa och vita nystan i passande garntjocklek i min garnhylla och stickade några varv. 
Det känns bra så jag fortsätter, rosa sjalar finns det alltid utrymme för i min garderob.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga färger i tröjan. Synd att jag inte bor närmare dig så hade jag gärna köpt av dina utrensade kläder.😍 Kram från ett regnigt Tjörn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är riktigt synd att vi bor på varsin sida av landet! Kram

      Radera