21 sep. 2017

Väv2017

Nej jag väver inte och jag passar mig noga för att börja med ännu en hobby men när en vävmässa anordnas i Växjö, ja då åker jag! Jag fyllde en termos med te på morgonen och gav mig iväg genom smålandsskogen.
Det var mycket folk, 
väldigt mycket folk!
Trots det så hittade jag fram till de montrar jag spetsat in mig på och såg mycket annat fint. 
Jag har handlat flera gånger från Limmo Design på nätet men aldrig träffat Lillemor och hennes fina syster i verkliga livet. De var precis så trevliga som jag trodde! En stor bonus var att Anna/Tant Ulltuss hjälpte dem i montern. En del människor känns det verkligen som om man känner trots att man bara träffats i cyberspace!  
Ann-Mari Nilsson släppte just idag en ny bok, Sticka mönster, och jag köpte den så klart och som den fangirl jag ibland är så fick jag den signerad. 
Karin Öberg hade med gott om underbart lingarn och jag är särskilt förtjust i hennes lin/ull-blandning som finns i underbara färger. 
Tant Kofta hade en hel vägg full med Färgspel, spelsau lammull. Alla färger är underbara och garnets lyster är fantastisk! Trollslända och Makrill fick följa med mig hem fast jag ville ha alla!

Mitt i allt gick brandlarmet och hela tipshallen var tvungen att utrymmas! Det gick förvånansvärt lugnt till med tanke på hur många som skulle ut på kort tid. 
Efter en kvart eller så och en check av brandstyrkan konstaterades att en rökdetektor i ett hisschakt löst ut men det brann inte och vi fick gå in igen. Det gick snabbare än att komma ut. Märkligt ändå. 
Det fanns så mycket att titta på och sukta lite efter.
Jag drogs till garnmontrarna och handlade lite här och där 
men det fanns många fina utställningsobjekt också. 
Just den här drog många blickar till sig.  
Det finns kanske de som tänker att en vävmässa inte är för dem men det finns så mycket mer än vävning och 
gillar man textil i någon form så rekommenderar jag ett besök. Mässan är öppen fredag-lördag. 
Ett sista djupdyk i en säck med ullgarn och
sedan var den här dagen komplett. 
En riktig toppendag! 
Det gjorde inte ens något att jag blev sittande i bilkö ganska länge mitt ute i skogen på grund av några kilometers asfaltering på hemvägen. Det var en skön vilopaus rent av. Även om sådana här dagar gör ett rejält uttag både på bankkontot och energikontot så är det värt det för jag kommer leva länge på de här timmarna!

2 kommentarer:

  1. Hej! Dags att skriva en uppskattande kommentar tror jag... Fin blogg, jag gillar ditt opretentiösa sätt att skriva och beskriva, om katter, stickning, sömnad, te och även bekymmer ibland. Jag blir liksom uppmuntrad och glad - och det är ju trevligt att få bli:-)! Hälsningar från en annan Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack! Att göra andra glada värmer gott!

      Radera