6 juni 2015

Lika men ändå inte

Flera gånger idag har jag varit på väg att säga eller skriva Trevlig midsommar men det är ju inte midsommar än även om det varit det finaste av midsommarväder här hos oss. Sol, varmt och alldeles underbart.
En liten stund mitt på dagen var himlen grå men både innan och efter har det varit härligt sommarväder. Så fint att jag valde bort sömnadsprojekten jag hade planerat och tillbringade tiden ute i stället. 
Att lyssna på ljudböcker har blivit en viktig del av min fritid och idag föll valet på en bok från 1978! Tage Danielssons Mytologi. Jag älskar hans lek med ord och önskar att jag var lika skicklig på det. Jag älskar hans sätt att med humorn som verktyg ta upp allvarliga och viktiga saker. 
Boken som har nästan 40 år på nacken är fortfarande aktuell, fortfarande värd att läsa eller lyssna på.  
En del av lyssningstunden kombinerade jag med stickning. Så klart. En eldig tröja till den bästa av vänner är snart klar.
En tröja som blir en tvilling till min svala havströja.
Vi kompletterar varandra och är ändå lika.

5 kommentarer:

 1. Hej. Har inte instagram, så min kommentar kommer här. Jag har beställt böckerna från biblioteket, som du skrev om igår. tillhör också de utbrändas skara. Kommer säkert att gråta och bli arg. Funderar bara på om jag klarar att läsa böckerna, de fanns inte i ljudbok.
  Jag tycker att det är så roligt att du orkat läsa en kurs på vårterminen. Och göra inlämninguppgifter. du är fantastisk som är ute och promenerar varje dag. Underbara färger på jumprarna som du visar idag. Olika färger gör de får helt skilda utseende. Jag som älskar blått tycker att den blå är finast., Kramar anonym Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena! Du får prova att läsa, lite i taget så kanske det går. Boken Väggen berörde mig så mycket att jag nu skrivit ett eget blogginlägg om utmattning. Tack så mycket för dina snälla rader! Kram Anette

   Radera
 2. Vilka fina tröjor! Härliga och roliga i modellen.Är det egen design eller kan jag köpa mönstret någonstans?
  Lena i Östersund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och Tack!
   Grundmönstret till tröjorna är Ateljé Norrgårdens perfekta tröja http://shop.ostbiten.se/monstergarn-kit/ men randningen är mitt eget påhitt. Mer fakta om tröjorna kommer när den orange-röda är klar. :) //Anette

   Radera
  2. Tack för svaret Anette! Nu är mönstret inköpt så nu är det bara stickandet kvar :)
   Lena i Östersund

   Radera