23 jan. 2014

Jag är en Hemlis!

Jag har anmält mig till Stickameras hemlis-byte och för att min hemlis ska veta lite om mig så behöver jag svara på några frågor. Är du också en Hemlis?

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Jag tycker allra mest om ull. Ull som i lite stickig ull eller som i merinoull eller alpackaull. Ren bomull är lite för stumt för mig, men blandningar bomull/ull är toppen. Akrylgarn använder jag aldrig, tycker det är läskigt att olja omvandlas till garn som bärs mot kroppen!
2. Vilka är dina favoritfärger? Turkos, lila, alla blågröna varianter, rosa, vinrött, rött, vitt... Tja, det flesta färger har sin plats, sin nytta och sin glädje.
3. Är det någon färg du absolut inte tycker om? Jag skulle aldrig klä mig i aprikosfärgade grejer.
4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?) Jag har både trä- och metallstickor som jag tycker mycket om. Inte så gärna plast, de är ju också gjorda av olja...
5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan? Länge, typ 40 år. Hyggligt avancerad.
6. Dricker du kaffe? Te? Jag väljer alltid te i första hand men kan tycka att en bra gjord latte eller cappuccino är gott.
7. Är du allergisk mot något? Inget i matväg men en massa annat som arrogans, dumhet och översitteri.
8. Vilken slags musik tycker du om? Jag gillar musik jag känner igen, inte all förstås men jag har svårt att gilla något jag hör för allra första gången. Måste liksom smälta och känna först.
9. Favoritgodis? M&M´s, mörk choklad - gärna med nötter och skumtomtar. Typ.
10. Håller du på med någon annan “skapande hobby”, förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.) Jo, jag gör väl det...syr kläder, syr lapptäcken, scrappar, fotograferar, virkar... Spinna har jag inte testat än dock.
11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv… Jag har sjalperioder, mössperioder, sockperioder och så vidare.
12. Prenumererar du på någon sticktidning? Nej men jag köper The Knitter när jag kommer till ett ställe som säljer den.
13. Har du något drömprojekt på önskelistan? Åh, massor!
14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått? Ja, 18 cm.
15. Tycker du om att sticka pulsvärmare? Det gör jag gärna.
16. Stickar du sockor? Japp.
17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.) En ganska ordinär 39a tror jag, ca 24 cm lång och 24 cm runt tjockaste stället på foten.
18. När fyller du år? I december :)
19. Stickar du med pärlor? Inte så ofta som jag skulle vilja.
20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?) Just nu är det mest faktalitteratur om yrkeskunnande men jag läser gärna romaner, feel good-böcker och aldrig någonsin deckare eller thrillers.

För övrigt så är allt som vanligt. Jag är trött som sjutton när jag kommer hem från jobbet, virkar dagens ruta och slappar i soffhörnet och hoppas att mirakelenergi ska duschas över mig.
Än har det inte hänt.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du ska vara med i hemlis-bytet. Jag har också anmält mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så roligt! Tänk om du är min hemlis! Fast då hade du nog inte skrivit nåt här just nu... ;) Kram

      Radera