24 jan. 2014

Hick hick hiiick

Oj oj oj vad någon eller några måste ha pratat om mig idag för jag har haft hicka flera gånger, kanske 20 minuter per omgång. Finns det något som är lika irriterande som att ha hicka så man varken kan prata, dricka eller tänka? Inte vet jag om det ligger korn av sanning i skrocken men någon anledning måste det väl finnas till min hicka?

När jag invaderade mitt kära soffhörn i dag så fick jag tränga mig fram. Det var nämligen alldeles fullt av garn, pågående stickningar och virkningar.
Ja ja, är man kreativ så accepterar man alla grejer och börjar helt enkelt på ett nytt projekt - bara för att man har lust. Det är verkligen en fördel om man har en tålig familj alternativt en familj som också sprider saker omkring sig - och inte sitter i samma soffa.
En sjal i Donegal tweed från Magasin Duett som är en mysteriestickning från Ysolda Teague, Follow you arrow. Den här mysteriestickningen är lite speciell. Den består av fem delar och i varje del finns två alternativ, man väljer vilket man vill av dem. Sjalarna som stickas blir alltså helt olika beroende på vilka val man gör. Jag har bara kommit en bit på första ledtråden nu i kväll så jag är nyfiken på fortsättningen.
Dagens ruta är faktiskt turkos. Helt omöjlig färg att fota och återge när det är lampljus och mobilkamera. Nåja, turkos för en dag som denna.


9 kommentarer:

 1. Har du provat en sked lingonsylt mot hickan ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom du är helt anonym så vet jag inte om du är vän eller fiende men jag törs nog testa lingonsylt nästa gång. :-)

   Radera
 2. Jäkla hicka! Skulle jag ha pratat om dig så hade jag bara bra saker att säga. :-) Härlig kreativitet! Saknar min...och tiden då min soffa såg ut så där. Men nu har jag bytt det mot familj och småbarn och det är inte så dumt det heller. Tids nog kommer soffhörnet att se ut så där igen misstänker jag. ;-) Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag lovar, den tiden kommer tillbaka snabbare än du kan ana! Huset blir märkligt tomt och tyst redan när äldsta barnet skaffar eget boende! Kram <3

   Radera
 3. Spännande det låter med mysteriestickningen får kolla in till dig och följa den pådin blogg;) tilläggas måste göras att du har en väldigt inspirationsgivande och trevlig blogg som jag tittar in på lite då och då. Själv tillbringar jag kvällen med mösstickning.Skön lördagkväll /Camilla

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk soffhörna!
  Tänk om det vore tillåtet/möjligt att ha det så! Överblick på alla startade projekt!
  Här hemma är jag "baglady" och gömmer påsarna så gott det går..

  SvaraRadera
  Svar
  1. En trevlig form av baglady på tycker jag :)

   Radera
 5. I programmet "Fråga doktorn" gavs rådet att ta en tesked lingonsylt mot hicka. Jag tänker testa nästa gång :-)
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, jag ska lägga lingonsylt på minnet :)
   Kram

   Radera