26 juni 2013

Dimma+gurka+hjärna=sant

Att klaga på väder är verkligen helt bortslösad energi, vi kan ju ändå inte påverka det. Inte i stunden i alla fall men nog tänkte jag någon sur tanke när jag åkte hem från jobbet och dimman låg och nosade strax över backen för att lite senare bytas mot hällregn. Även om jag inte klagade så önskade jag i alla fall lite mer ljus, för ljus behöver jag.
När det nu var som det var så fick jag väl lysa själv då - i mina limegröna favoritbyxor i linne från Karin Sömmare och mina absoluta favoritskor. Hade jag vetat när jag köpte dem att de skulle bli så uppskattade så hade jag köpt ett par till men sånt kan man ju aldrig veta direkt. Hade jag köpt fler par så hade de garanterat skavt och varit obekväma efter bara några steg. Föresten skulle jag vilja ha ett par turkosa skor med sådär 5-6 cm hög klack. Väldigt svårt att få tag i... men rätt var det är så står de någonstans och väntar på mig tror jag. Optimist som jag är. 
Ibland önskar jag verkligen att det gick att förmedla dofter via bloggen! Schersminens doft är bland det bästa och ljuvligaste jag kan tänka mig, och då tål jag inte parfymer och andra saker som luktar starkt. Okej, jag skulle förmodligen inte klara att sitta inne i busken flera timmar, men att gå ute i trädgården och då och då förnimma doften ger lyckokänslor av hög rang. 
Lyckokänsla får jag också av att se gurkorna växa. Snart är det skördetid - woohoo! 
Lyssnar du på Sommar i P1? Jag gillar det verkligen och medan jag lyssnade på fascinerande Katarina Gospic idag så stickade jag klart bården på den virkade sjalen. Nu är det instickat lite hjärnkunskap i den.
Ännu fler smånystan från restgarnskorgen är nu upparbetade. Undrar vilken del av hjärnan det tillfredsställer?
Det ser ganska lovande ut men nu luktar det blöt ull i vardagsrummet igen. Hm, får gå ut i trädgården och sniffa lite schersmin igen då.


10 kommentarer:

 1. Skulle jag kunna sticka så vackra sjalar - eller kanter på virkade dito som i det här fallet - så skulle det gärna få lukta blöt ull hemma hos mig varje dag :)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag lyssnade på Katarina Gospic i dag och jag tyckte mycket om hennes "sommarprat".
  När jag läste Ditt blogginlägg i kväll så drog jag på smilbanden lite, därför att just i dag gjorde jag ett inlägg på min blogg om att jag gillar att lyssna på Sommar i P1.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Schersminen doftar smultron och sommar, mmmmmmm!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, i mina regler så ingår även restnystan. Allt som inte åker inte tillbaka till samlingen är ju de facto positivt.... :)
  Skönt att få göra egna regler.

  SvaraRadera
 5. Du stickar sååå fina sjalar, men nu när jag sitter här och försöker med en sjal själv. Så slog det mig efter det att jag bara knutit ihop garnändarna, att det kanske inte är det bästa sättet när det inte finns någon baksida. Knuten kommer kanske att synas och garnändarna får jag väl lirka in i arbetet !! Hur gör du, det måste väl finnas ett bättre sett att skarva garnändarna med?

  Ha det mysigt i regnvädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabeth! Testa det här sättet
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-nq_7EXTWHE#at=67
   Det är bra när man inte har någon baksida.
   Annars brukar jag väva in trådarna en liten bit, men då syns det förstås på baksidan.
   Lycka till!
   Anette

   Radera
 6. Av någon anledning blev det två inlägg av samma?? Jag tog bort den ena.
  DS

  SvaraRadera
 7. Nej, jag lyckas inte. Får till svar att det inte matchar något dokument.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ny kortare länk att testa
   http://tinyurl.com/nt3pl92

   Du får kopiera hela raden ovan och klistra in i adressfältet så ska det nog fungera.
   :-)

   Radera
 8. Vi har Schersmin precis utanför hyreshuset här och det luktar såååå gott! Det bästa är om det har regnat och solen kommer fram och värmer på buskarna, då luktar det helt fantastiskt!

  SvaraRadera