16 apr. 2013

Variationer

Variation förnöjer sägs det och jag dutttar lite här och där just nu.
Igår läste jag ut Gabriel Forss bok Äntligen.
Det står på omslaget att den är självutlämnande och det är den. Väldigt självutlämnande tycker jag och tänker att han kanske ångrar sin frispråkighet om några år när han har lite mer distans till saker och ting, men bokens innehåll känns viktigt, viktigt för alla som känner sig udda och utanför. Det finns alltid hopp även i de svåraste av stunder och även om hoppet inte finns så går livet vidare på något sätt. Jag tycker om att läsa självbiografier, det där direkta anslaget som bara en självupplevd berättelse kan ge. Gabriel ger en ganska utförlig berättelse från sitt liv medan Michael Nyqvist i sina båda böcker, När barnet lagt sig och Dansa för oss lämnar mycket mellan raderna för läsaren att själv förstå, fylla i och tänka ut. Helt olika stilar men definitivt självupplevda och äkta.

En liten dutt stickning pågår alltid. Nu är det den randiga koftan som ligger överst i högen.
Igårkväll skar jag till alla delar till ett indigofärgat täcke till regnbågsutmaningen och har planer för stjärnor i långa banor.
Och så duttar jag emellan med lite zentangling.
Alla projekt till trots så ägnar jag mig just nu åt att slappa mellan långa arbetsdagar och där jag halvligger i soffhörnet får jag solen i ansiktet till skillnad från regn och dimma igår. Skönt! Sådan variation förnöjer verkligen.

1 kommentar: