25 apr. 2013

Andas in, andas ut

Stressintolerans. Är. Inte. Kul.
Kroppen kan reagera direkt i en stressituation, med många varierande reaktioner. En del fysiskt påtagliga som migrän, hjärtklappning eller svettningar, andra mer diffusa som oro, panikkänslor och nedstämdhet.
Men kroppen kan också reagera långt efter en stressituation, kanske en dag eller flera efter att man utsatts för stress och även då kan reaktionerna variera med allt från fysiska symptom till psykiska.
Det påminner om andra sorters allergier; en del med snabba reaktioner och andra med fördröjning, beroende på vad du stoppat i dig eller andats in eller vad det nu kan vara.
Till allt detta säger vi: Blä!

Vi hanterar alla stress på olika sätt och ibland funkar det ena och ibland det andra. Oftast funkar stickningen för mig...
...speciellt om det är ett roligt mönster som jag måste koncentrera mig lite på, inte för mycket, och det får gärna bli så här skojiga bubblor på avigsidan innan arbetet blockas ut bara för att det är roligt, men framför allt brukar solen funka! 
Efter en stund i solen känns allt bättre, problemen lite mindre och livet lite lättare. Det räcker med att andas där och då.
Jag är glad att det var sol idag.
Hur hanterar du din stressintolerans om du också är känslig?

1 kommentar:

  1. Jag försöker att stanna upp och bara andas emellanåt när det är stressigt. Sen om jag haft det stressigt i flera dagar försöker jag hitta tid till total avkoppling i alla fall någon timme. Idag njöt jag också i solen i hammocken. Det var jätteskönt och välbehövligt. Hoppas det känns bra nu för dig. Kram!

    SvaraRadera