3 jan. 2012

Plötsligt händer det

Jag har känt mig låg några dagar och inte fått särskilt mycket gjort. Jag har länge gått omvägar förbi syrummet, dels för att jag inte haft lust att sy, dels för att det är så mycket saker därinne. Varje gång jag öppnat garderobsdörren till exempel, så har en stor bunt med fleecetyg ramlat ner i huvudet på mig. Varje gång. Nu har jag tröttnat, och min första tanke var att städa, men.... Städa är ju inte så värst kul, och bunten med fleecetyg är lika otymplig både före och efter städning. Den geniala idén dök upp: Använd fleecen i stället! Sagt och gjort, nu är ett lapptäcke quiltat och klart för handsömnad av avslutningskanten. Tjoho! Och när jag ändå höll på så tog jag tag i den stora bunten med grönt Minky-tyg, och - vips - så hade jag nålat ännu en quilt! Och hade ytterligare en stor tygbunt mindre att brottas med.

När man använder fleece eller Minkytyg på baksidan av ett lapptäcke så är det superbra att overlocka kanterna. Inget dammluddstruls, och tyg och baksida stannar där de ska vara.
 Och övermataren på Pfaffen är kanon när man ska sy på kantremsan!
Bara resten kvar...
Nu är det stökigt i syrummet. Och i allrummet. Jag tror jag tar stickningen och sätter mig i vardagsrummet.
Där är det inte översvämning. Än.

3 kommentarer:

 1. Ibland kan till och med dunsar i huvudet vara bra ;o) Vad härligt att du är på G! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Oj, vilket fart det blev i ditt syrum.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Knepigt det där att samma tygbuntar, som man har burit hem nöjd och glad, nästan kan bli surdegar. Vilken tur att du använde dem, så att du vill vara i syrummet igen. Jag älskar verkligen övermataren på min symaskin :))

  SvaraRadera