18 jan. 2012

Anette L i tryck

Visst kan vardagen kännas väldigt grå, enformig, trist och till och med tjatig. Då och då känns frågan extra relevant - är det det här som är meningen med livet; att gå här dag efter dag och göra samma saker gång på gång? Det finns ju förstås tusen och en olika sätt att göra sin vardag lite lite roligare, lite mer intressant och kanske till och med lite mer spännande. Jag, som vanligtvis är full av vuxenpoäng, har mina tramsiga sidor också och nu använder jag dem för att sätta guldkant på något så urtrist och vardagligt som att handla mat! 
Så jag utmanar mig själv - varje gång jag handlar ska jag köpa (och sen använda!) något som jag aldrig köpt förut. Det kan vara en vara som jag aldrig tidigare köpt, eller en variant som jag inte testat. Förrförra gången jag handlade köpte jag flytande vaniljarom somn ska användas vid bakning. Den är tyvärr inte testad än. Förra gången köpte jag med mig pyttesmå salamikorvar i en förpackning hem. De var riktigt goda, men jag är inte säker på dess "rätta användning". Kanske bara som snacks, och det var så vi använde dem. Idag när jag handlade så köpte jag en ny yoghurt som jag aldrig köpt tidigare. Småländsk vanilj!
Det ska bli ett nöje att testa den!
Faktum är att min egen lilla skattjakt efter nya saker i matvarubutiken redan betalat sig. Det ÄR roligare att handla. Och det är inte dyrt, det är bara lite mer spännande. Ja, och jag sa ju att jag är tramsig. :o)
Hur gör du för att sätta lite guldkant på tillvaron? 

Över till något helt annat.
Anette L syr och skapar finns i bokform! Visserligen bara i ett exemplar, men i tre band, men jag är så glad och nöjd för att ha låtit trycka upp alla mina blogginlägg! Visst är de fina, mina tre band?
Det är riktigt roligt att bläddra igenom allt jag skrivit genom åren och många minnen väcks till liv, och skulle jag, om några år, glömma bort hur man stickar min enkla raggsockor så är det bara att slå upp boken med 2011 års inlägg och kolla.
Vill du också trycka din blogg som bok? Det finns olika varianter, men jag använde Blog2print och jag är supernöjd! Där finns många valmöjligheter för hur du vill att din färdiga bok ska se ut, antalet sidor anpassas efter antal blogginlägg och bilder och man kan välja att lägga bilder bredvid varandra så att de inte tar så mycket plats. Det finns svenska varianter, men där har jag inte hittat någon som gav mig så stor möjlighet att påverka hur böckerna skulle se ut. Det tog knappt två veckor att få de färdiga böckerna hem i brevlådan.

Nej, nu kliar det i fingrarna att sätta igång med en ny stickning, men jag ska försöka behärska mig och göra klart Offe-koftan först...

9 kommentarer:

 1. Vilken kul grej,det där med att utmana sej vid mataffären. Absolut värt att tänka på. Och vad fina dina böcker ser ut.Förstår att du myser när du bläddrar i dem.Jag har haft många kuliga och inspirerande timmar när jag läst dina inlägg. STORT TACK för dem. Gunna

  SvaraRadera
 2. Vad häftigt att trycka upp bloggen. Det kanske jag skulle göra med min Provenceblogg för att ha allt dokumenterat... *funderar*

  SvaraRadera
 3. Vilken kul idé att trycka upp bloggen! Roligt att ha sen. Kram, Gunilla G

  SvaraRadera
 4. Hur är papperskvaliten? ser jättelockande ut kram vivianne

  SvaraRadera
 5. Fina böcker, ett bra sätt att spara sina egna ord.

  SvaraRadera
 6. JaneGardner - Det är jättefint papper, tjockt och glättat. Jag valde en bok med hårda pärmar och de är rejäla, man kan även välja mjuka och det är billigare.

  SvaraRadera
 7. Vad spännande att trycka upp sin egna text i bokform. Än har jag ju producerat alldeles för lite för att få ihop en bok, men kanske i framtiden.
  Även i affären brukar jag vara blind, ser inga nya varor, får skärpa mig. Behöver nog skaffa mig ny takti´k.
  Tack för ideérna Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Böckerna ser jättefina ut! Blir lite sugen på att prova själv. Och att öppna ögonen i mataffären borde jag definitivt prova. Är helt och hållet nere i falukorvsträsket! kramar Ullis

  SvaraRadera
 9. Jättefina bloggböcker. Kan man välja att varje inlägg börjar på ny sida? kram

  SvaraRadera