9 okt. 2020

Höstgarderoben

 Min garderob växer inte i takt med antalet kläder jag syr och stickar. Just nu tillverkar jag fortare än jag sliter ut mina kläder men det värmer mitt hjärta att jag hittat klädmönster som passar mig och som jag trivs med. 
Min senaste tröja utgick från mönstret till Ravello, men mönsterbårderna är från ett litet häfte som jag är glad att jag har. Ölänningen i mig gläds lite extra.
Jag har stickat i Debbie Bliss Fine Donegal tweed i en fin fuchsia-färg.
Byxorna är Willandra pants, ett mönster från Muna and Broad och de sitter toppenbra utan att jag gjort andra modifieringar än lagt till fem centimeter på längden. Det är lycka det!
Det fina viscosetyget till byxorna köpte jag hos SyIngrid i Vimmerby när hon hade utförsäljning.
Tröjan och byxorna är som gjorda för varandra.

Om man skriver upp sig för nyhetsbrev från Helens Closet så får man ett gratismönster på ett lättsytt linne, Luna Tank.
Helen bjuder dessutom på en instruktionsfilm på hur man syr det på sin Instagramsida. Jag blev så inspirerad att jag sydde två.
Ett grått i en riktigt slinkig viscostrikå och
ett svart och lila.
Modellen kräver ett tyg med mjukt och fint fall. Det är en härlig vidd och dessutom lättsytt.
Perfekt linne att ha under en kofta eller tröja och nu funderar jag på om inte nästa linne jag syr ska förlängas till en klänning. En klänning med snurr.

Slutligen har jag sytt en jacka i kokt ull. Mönstret är Mallee Jacket, också det från Muna and Broad. Jackan är ofodrad men det är gott om plats att ha en kofta eller tjock tröja under. 

Om man syr en söm då och då under en månad så kan det bli rejäl utdelning även om man tycker att man ingenting gör. Att kunna ha symaskinen framme och sy en halvtimme här och där gav mig ett par byxor, två linnen och en jacka. Inte illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar