3 apr. 2020

Oberäkneligt

April kommer med sitt vanliga oberäkneliga väder, ömsom sol, ömsom snö, stilla ena stunden och starka vindar nästa.
Det finns alltså saker som är precis som vanligt även om mycket känns allt annat än vanligt. Mitt i pandemin, som vi fortfarande inte vet utvecklingen av, tar vi en dag i taget. Jag begränsar alltjämt mitt nyhetsintag, det får inte bli för stora doser av oro i taget. Det har gått lite bättre att balansera de senaste dagarna tycker jag. Hur går för dig? 
Vi oroar oss i olika grad, vi har olika referensramar och olika bakgrund. En del slukar alla nyheter och andra, som jag, orkar inte riktigt med dem. Nyheterna klistrar liksom fast vid mig och jag kan inte skaka av mig dem ens om jag försöker. Det är sjukdomen, konkurserna, uppsägningarna, riskgrupperna, krispaketen och dåliga utsikter under lång tid framöver. Det är kaos och katastrof var än man vänder sig, det känner nog alla som är högsensitiva. Vi vet att vi kommer ur även den här situationen, och faktum är att vi allesammans har klarat exakt 100 % av alla dåliga dagar hittills.
Våren, som sagt, den tuffar på precis som den ska. Det känns tryggt. 
Hoppfyllt.

Min tredje svarta spetssjal är färdigstickad och väntar på att torka. 
Den är stor och luftig, väger nästan ingenting. 
Mönstret heter Mahy och jag har stickat i Holst Supersoft, ett tunt ullgarn. Jag har gjort en tidigare, i blågrått.
Nu har jag en hel hög färdiga projekt som väntar på riktigt fotografering och därefter blogginlägg. Om det inte regnar eller blåser för mycket i helgen kanske jag kan ta några bilder.
Var rädd om dig därute i den något overkliga verkligheten och
jag hoppas dui får en trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Jag känner likadant. Jag tror att allt jobbigt i nyheterna ska drabba mig och så får jag världens ångest...ovanpå den jag redan kämpar med... Nu har jag bestämt mig för att kolla nyhetsuppdateringen en gång per dag och sedan får det räcka. Annars pallar jag inte att hålla huvudet och själen ovanför ytan... Ha en fin helg du också <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att kolla nyheter en gång om dagen räcker gott, och allt vi behöver veta om viruset står på folkhalsomyndigheten.se och där slipper vi alla sensations- och katastrofrubriker. <3

      Radera