20 dec. 2017

Järbos julsocka 2017

Järbos julknit-along Julsockan är färdigstickad, alldeles lagom till jul.
Mina sockor är inte särskilt juliga men de kommer bli perfekta vintersockor med sina höga skaft.
Mönstret är gjort för Järbos Mellanraggi men jag bestämde mig för att sticka dem av garn jag hade hemma så mina är gjorda i Novitas Nalle. Det är helt jämförbara garner. Merparten av sockan är stickad på 3 mm-stickor, men jag la upp på 4 mm och stickade resåren med 2.5 mm. 
Mönstret är gjort av Maja Karlsson och det är superfiffigt på det sättet att det går att mixa storlek för ben och fot. Jag som har breda vader har gjort XL-ben som har fått övergå i mediumfötter. Fyra olika benstorlekar och tre fotbredder. Fotlängd gör man efter den fot man stickar till.  
Mitt bak syns var minskningarna längs benet är gjorda. 
Superbra med sockor med långa skaft när kylan sätter in! 
Det här är redan favoritsockor, fina mönsterbårder och perfekt passform, mer kan man inte önska. Järbo är bra på att ordna knit-alonger, förra årets adventssocka var också en rolig stickning.
I morgon, 21 december, klockan 17:28 vänder det. Mörkare än så här blir det inte, och då har vi ändå haft sol både igår och en stund på förmiddagen idag. Vilken lyx! Tyvärr är den lilla snön som kom borta igen men det var ju väntat. 
Idag jobbade jag sista timmarna för i år, nu är det en lång ledighet som väntar! Undrar vad jag ska göra av all den tiden... Nej, det är nog inte så svårt att lista ut. Jag ska göra julgodis, lyssna på ljudböcker och rita. Och sticka förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar