8 dec. 2017

Det är lila nu

Järbos blogg finns just nu en mysteriesocka, Julsockan, där en mönsterdel kommer varje torsdag. Det finns också en knit-along på Järbos Facebooksida om man vill ha lite sällskap i stickandet.
Jag har stickat första och andra delen. Det ska bli ganska långa sockor, inte knähöga men en bit upp på vaden och eftersom jag har breda vader valde jag att sticka benen i storlek XL. Nu har jag minskat så foten ska bli i storlek M. 
Mönstret är gjort för Järbos Mellanraggi men eftersom jag försöker ta av garnlagret så stickar jag mina i Novitas Nalle. De är precis jämförbara. 
Mönstret har Maja Karlsson gjort, hon som också gjort mameluckmönstret, och det är klassiskt och fint. Mina sockor är grå och lila. Av Eli/Skeindeer knits fick jag veta att adventsljus ofta är just lila i Norge och lila är den liturgiska färgen för advent även här.
Mina lila sockor är alltså adventssockor mer än julsockor men de kan så klart användas när de än behövs vilket tar ytterligare ett par veckor eftersom sista mönsterdelen inte släpps förrän 21 december.

1 kommentar:

  1. De blir jättefina! Lila funkar säkert till midsommar oxå... ;) Kram Sofia

    SvaraRadera