23 juli 2017

Rosor är inte röda och förvaringar inte få

Nu är veckan snart slut och så är också trikåklänningarna jag sytt i sommar.
Den här rosa lilla saken är sydd enligt ett mönster från Kwik Sew, nr 3710. Passformen är inte riktigt lika bra som Onion 9004 men absolut inte dålig. 
Tyget har legat länge i mitt tygskåp och är ett tunt joggingtyg. Mjukt och följsamt. 
Nästa gång jag får ett syryck kan bli snart eller om flera år, vem vet. I morgon kommer det ingen ny klänning i den här bloggen i alla fall, jag lovar!

Vissa dagar är man inte på topp, idag till exempel var jag sur och tvär redan när jag vaknade och dagen har blivit därefter. Jag vet att det beror på värk och att kroppen försöker återhämta sig men det är inte särskilt roligt för det. Varken för mig eller de runt omkring. Om någon dag eller två så är jag förhoppningsvis mitt vanliga ganska glada jag igen. Tur att jag har finfina minnen från veckan och många färdigsydda saker att glädja mig åt!
Jag hade med mig en hel hög förvaringar hem. 
Två små gömmor. De är mina favoriter och jag hittar nya användningsområden för dem hela tiden. De här har legat tillklippta sedan september förra året när jag sydde gömmor senast. 
En stor och en liten tetra, bra till mycket. Tetror är roliga att sy! Min beskrivning till hur man gör dem finns HÄR. Till den stora använde jag tygkvadrater som var ca 20 x 20 cm och till den lilla var de 12 x 12 cm. 
Stickförvaringar har jag hur många som helst men det gör inget för de är roliga att göra och det är alltid kul att matcha garn med förvaring. De maskinbroderade fåren gjorde jag i augusti 2014 så även det här projektet har fått mogna länge. 
För övrigt så säger jag Bäää och hoppas på en bra dag i morgon.

3 kommentarer:

  1. Du syr så mycket fantastiskt och fint 😃

    SvaraRadera
  2. Du verkar skicklig på allt du gör. Kan väl kalla det skaprglädje, idérikedom, fingerfärdighet och en konstnärs ådra. Intressant att få följa dig här på bloggen.

    SvaraRadera
  3. Så mycket fina saker du sytt och alla dina vackra klänningar../ Immi

    SvaraRadera