5 juni 2017

Fokus på maskrosor

En solig ledig måndag. Maken har jobbat med bryggan som nästan blivit helt klar. Det saknas en badstege och något att fästa båten i och så några brädbitar som ska sitta längs kanterna. Himlen är blå och solen skiner. Tyvärr har det blåst så mycket att jag hade svårt att vara ute. Jag är trött på att det blåser så ofta och så mycket, blåsten gör mig lite låg, men det finns så mycket annat att vara glad för. 
Överallt omkring oss blommar sommargyllen. Det är gult, gult, gult längs vägen in till stan. Vi har även några som valt att växa hemma hos oss.  
Kanske försöker jag mig på att rita sommargyllen i morgon. Dagens ritkvart ägnade jag åt maskrosor som så klart också blommar nu och gör världen gulare och gladare (och kanske argare om man inte gillar maskrosor).
Jag vet inte om det tog en kvart, jag tog inte tiden, när jag ritar försvinner tiden fort. Jag tänkte rita växter ett tag framöver för då behöver jag inte lägga så mycket tid på att fundera på vad jag ska göra. Jag gör något som blommar eller växer just för stunden och jag tar lite hjälp av en flora  om det behövs så jag inte måste sätta mig ute och rita om jag inte vill. Det jag ritar blir inte exakt eller perfekt, tanken är att öva upp handen som håller i pennan. Det blir som det blir och huvudsaken är att det är roligt.

Så tänker jag så ofta jag kan, är det jag håller på med inte kul då är det bara att lägga det ifrån sig. Saker måste få kännas roliga, viktiga, bra eller inspirerande.

Halmsockorna är kul. 
Nu har jag lagt upp till socka nummer två.

1 kommentar:

  1. Det som är roligt är oftast bra och inspirerande, njut av glädjen, du är som vanligt inne på rätt spår, tror Kristina.

    SvaraRadera