2 feb. 2013

Svart spets

Så bra det känns när mycket blir gjort fast helt utan stress och press. "Mycket gjort" är visserligen relativt och jag tror att jag blivit bättre på att justera antal och omfattning till en ganska sjyst nivå, i alla fall oftare nu än tidigare. Jag har inte känt mig som en virvelvind en enda gång idag och det är ett bra tecken.
Så nu, efter tvätt, strykning, gardinbyte i köket och ett försök att börja quilta som lades ner så tänker jag tillbringa kvällen med stickningar. Jag tror det blir dubbelstickning till att börja med men tidigare idag så fotade jag den svarta med gyllene pärlor.
Garnet är Schachenmayr Fine wool, mindre än 50 gram. Sticktjocklek är jag inte säker på, kanske 2,5 mm. 
Mönstret till uddspetsen är från Annis med pärlor i stället för nuppar och sen har jag bara stickat lite som jag hade lust för att få en långsmal sjal. 

Känslan av sjalen är så härlig, fjäderlätt och mjuk. 
Jag var rädd att sjalen skulle bli för kort men den verkar ganska lagom lång.  
Det är inte så mycket snö kvar nu. 
Lika bra att vintern drar sig tillbaka medan den är på topp.

7 kommentarer:

 1. Jättefin spets/sjal, och så läckert med pärlorna!
  Blir avis när du skriver att vintern håller på att dra sig tillbaka...kolla in mina bilder från idag så förstår du varför!!
  Jag blev lite glad när jag såg att den bleka vintersolen tittade fram...Sverige är ett avlångt land!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 2. Å, vad det var fint med pärlorna på spetsen. Kan nog bli en framtida favorit.

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig sjal, jättefint med de instickade pärlorna.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin! Gick det bra att byta ut till pärlor eller behövde du göra ng speciellt så det inte blev för många maskor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. På varje ställe det skulle vara en nupp satte jag bara en pärla i stället. På så sätt stämmer maskantalet. Enklare med pärlor och minst lika fint. :)

   Radera
 5. Verkligen fint! Är ute efter en som är lång smal, så som du gjorde den. Minns du hur ofta du minskade/ökade? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr skrev jag inte ner hur jag gjorde, jag gjorde förkortade varv några gånger och vände ganska långt ut i ändarna för att få den så smal och rak som möjligt. Totalt kanske det är 20-25 varv. Har du stickat med förkortade varv? Om inte så finns det en bra instruktionsvideo på pickles.no Lycka till med din sjal!

   Radera