14 sep. 2012

Framtidsplaner

Hittade två underbara ulltyger med vackert fall och ett cerisefärgat linnetyg på Ohlssons tyger idag. Åh vilka fina höstklänningar det kan bli av dem! *vardagsglädje*4 kommentarer:

 1. Ååh vilka härliga färger! När jag kommer till Jkpg nästa gång ska jag besöka det nyöppnade Ohlssons tyger där. Vem vet, jag hittar kanske också nåt fint.

  SvaraRadera
 2. Hej Anette!
  Jag har hittat din blogg av en liten slump och den är verkligen inspirerande!!En liten fråga bara.På något ställe i din blogg,kan inte säga vart,skriver du om att du har lite tjocka över-armar och behöver rita om ett mönstret så att ärmarna inte stramar i det nya plagget.Hur gör du för att öka ärmvidden?Jag har försökt att greja med detta ett antal gånger men det blir bara katts..it.Jag är en 48 upptill och 50/52 nertill men mitt överamsmått är 44(!!) med gäddhäng och allt inräknat.Det är inte kul när plagget är perfekt för övrigt men ärmarna stramar så man inte kan eller vill använda det.Ärmlöst är ett alternativ men min garderob svämmar över av sådana tunikor och klänningar.Trikå javisst men jag VILL HA en linneklänning med ärm..Hoppas på svar från dig.
  /Helena

  SvaraRadera
 3. Helena - Jag håller som bäst på att lära mig att förändra mönster så att de passar mig. Jag har, precis som du, olika storlekar uppe och nere och då behöver ändringar göras.
  För att göra ärmarna vidare på min rosa klänning så provade jag först att ärmhålen passade och de var bra - alltså behövde jag inte ändra ärmhål eller kullen på ärmen. (Hur man skulle göra det är jag inte säker på.) Sen ritade jag nya streck, rakt ner, från var sida av ärmkullen. På mönstret är dessa linjer vinklade så att de blir smalare nertill, men gör dem raka, tråckla ihop ärmen och prova! Nåla eventuellt in dem något om det passar dig bättre, och det är lättast att göra om man provar ärmen ut och in. Jag hoppas detta hjälper dig, annars får du hojta till igen.
  Lycka till!

  SvaraRadera