30 sep. 2013

Tummetott

Vissa dagar behöver man en liten uppmuntran bättre än andra dagar och idag gjorde ett litet paket i min brevlåda den här dagen både ljusare och roligare.
Jag har beställt Karins Hitte på(se) från Atelje Norrgården som de skrivit om i sitt nyhetsbrev och jag blev så nöjd med oktoberpaketet.
Det var två nystan av mjukaste mjuka babyalpacka och ull. Jag hade valt färgen Grå (inte så tråkig) och en accentfärg, och gillade verkligen vad jag fick.
Med i påsen låg ett vantmönster som Karin själv skrivit. Riktigt rolig läsning! Mer än ett vanligt mönster faktiskt.
Stickor 5 mm så det går ganska snabbt. 
Vips så var en vante minus en tumme klar och det var bara att samla sig inför tumtillverkningen. 
Min tumme blev inte den finaste och jämnaste. Jag har svårt att hålla ordning på fyra stickor, få maskor och två trådar men det blev en tumme i alla fall. Det var så roligt att jag lägger upp till en vante till nu och samtidigt ser jag fram emot novemberpaketet! Blir andra tummen jättefin så måste jag nog repa upp den här och göra om den men tills vidare är den min tumme.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina vantar - och så snabb du är :)

  SvaraRadera
 2. Så kul att läsa din berättelse om samma sak som jag skrev om :). Fin färgkombo du valt! Ska nog spara min till helgen så jag kan mysa till det otrdentligt, fast då inte te vid fel tillfälle förstås :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var svårt att låta bli tekoppen men jag förstår varför det var bra att göra det :)

   Radera