20 dec. 2012

Jag önskar jag kunde

Det är den 20 december 2012. Israel och Moses har namnsdag och jag funderar på var det stora hatet kommer ifrån, vad som driver det. Världen och vi människor kan vara så fantastiska, så underbara - och så rakt igenom hemska. Egoistiska eller hjärntvättade. Jag vet inte vad.

Jag önskar jag kunde ställa allt till rätta, lösa alla knutar, upplösa ilskan och hatet, men jag kan inte. Räcker inte till. Så på mitt enkla sätt försöker jag sprida lite ljus i vintermörkret, på det sätt jag kan bäst - genom händernas arbete.

För fem år sedan sydde jag tre lussekuddar till soffan i hallen. Varje år har jag tänkt att det skulle behövas ett par till, och nu, först nu, har jag sytt två till. Broderierna är från Linnéa Art line.
Röda som julen. Röda som kärleken. 
Blundar jag kan jag höra dem sjunga. Om värme, glädje och omtanke. 
Behövs tröst eller vila är det bara att luta huvudet mot dess mjuka yta. 
Mjuka kuddar önskar jag alla i den kalla och hårda världen.

2 kommentarer:

  1. Lussekuddar, ett nytt och roligt ord som jag inte hört förut. Men jag tycker att Dina kuddar är mycket fina. Kul med med något nytt!

    Dollandesign

    SvaraRadera
  2. Din kuddar är så fina att se på. Sedan får du göra som min dotter gjort sedan hon var rätt så liten, hon skrev alltid Fred på jorden på önskelistan och gör fortfarande. Håller med att vi borde vara snälla mot varandra istället för att bråka och hat andra människor. kram ! Lisbeth T

    SvaraRadera