24 okt. 2012

Nyfikenheten i mig

Vissa saker är svårare än andra att förstå.
En sak som jag skulle vilja förstå, men ännu inte har lyckats med, är hur människor som alltid måste ha rätt tänker. Varför är det så viktigt för en del personer att alltid ha rätt, att alltid komma med sista ordet, att alltid anse sig ha det bästa, ha provat det bästa, att ha förmågan att helt enkelt alltid veta bäst? Visst har vi mycket att lära om vi säger "Jaha, du tänker så? -Så spännande! Så har jag aldrig tänkt. Berätta mer!"
Att alltid påstå sig veta bäst är samtidigt ett sätt att förringa andra och deras uppfattning. Det är ett sätt att stänga ute andra, och stänga ute det som kan vara spännande, bättre och kanske roligare.
Om du som läser det här är en av dem som alltid måste ha rätt så kommer du förmodligen inte alls känna dig träffad, för varför skulle det ligga något i det jag säger?

Ödmjukhet, lyhördhet och nyfikenhet tycker jag är underbara ord. Vackra och hoppingivande. Ord som leder till respekt och utveckling. 
Vad tycker du?

5 kommentarer:

 1. Besserwisserpersoner är jobbiga. Efter ett tag får jag nog av dem och undviker dem. Jag vill inte bli nedtryckt i skorna av sådana personer.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jag jobbar ständigt på att bli av med sådana beteenden hos mig själv - men har en bra bit kvar tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Jag läste en gång en tankfull text, och den kom farande genom mitt huvud när jag läser vad Du skrivit.
  Där stog att vi "fått" en mun och två öron. Och det kan tolkas som att vi kan om vi vill, lyssna dubbelt så mycket som vi pratar. Men, det är ju upp till oss själva hur vi väljer att använda vår mun och våra öron.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 5. Det var väldigt fina och tankfulla ord, tål att visas många gånger.
  Kram Ulrika

  SvaraRadera