24 maj 2014

Djungel och värme

Att flytta på det här långsamma sättet som vi gör har sin fördelar och sina nackdelar. Fördelarna är bland annat att vi har gott om tid att gå igenom allt och få var sak på sin plats. Om var sak har en plats vill säga. I dag har jag funderat på vad som är bästa stället för alla trådar, på väggen eller i lådor, och jag har inte bestämt mig än. Nu är knappt hälften i en låda och resten i en kasse på golvet... 
En av nackdelarna är att vi har två trädgårdar att sköta. Just nu är gräset klippt på båda ställena men på förmiddagen var det rena djungeln. Tur att det finns blommor att njuta av under tiden.
De röda azaleorna har blommat över, liksom de vita och ljusrosa rhododendronbuskarna. Nu är det cerisefärgade blommor överallt och snart växlar det över till en röd rhododendronsort och efter det kommer de lila. Tror jag. 
På andra stället växer det vilt på bergsknallen. Fint det också.
Vädret har växlat från stekhet värme och sol till några korta regnskurar och åska för att avlösas av lite kall bris. Nu ligger molnen lågt vid horisonten men det är en skön kväll.
När jag gjorde dagens ruta var det varmt, riktigt varmt.
Det var den här lördagen det. I morgon är en annan dag.

1 kommentar:

  1. Så planerar vi vår framtida flytt också! Vi gör i ordning ett rum i taget och väljer ut med omsorg vad vi ska fylla dem med. Jag har blivit lovad ett syrum/ateljé ovanför garaget som ännu ej är byggt. När syrummet ska flyttas blir det många beslut som ska tas.
    Lycka till med flytten! Det ser ut som ett härligt ställe att bo på.

    SvaraRadera