19 dec. 2011

Listettan bland namn

Varje år meddelar SCB vilka namn som är det mest populära. 2010 var det Oscar och Maja och de snabbaste klättrarna var Frank och Tove. Institutet för språk och folkminnen har utsett Fatima och Kevin till årets namn 2011. På namntoppen.se kan man kolla vad ens namn betyder. Skriver jag in Anette så får jag svaret: Sökningen gav tyvärr inga träffar! Men skriver jag in Oscar eller Maja så kommer det upp långa förklaringar till namnen, dock får Fatima samma tråkiga svar som Anette. Skriver jag däremot in Annette, ja då kommer minsann en namnförklaring upp, trots att det står i texten att den vanligaste stavningen är med ett n!
Jaha ja, jag får väl leva med det... Fast jag tycker det är korkat...

Det vanligaste namnen i min bekantskapskrets är Annika och Gunilla och på killsidan blir det nog Tomas och Mikael som vi använder efternamnen på för att veta vem som avses. 
Vilka namn är vanligast i din bekantskapskrets? Inte är det väl Oscar och Maja? Och förmodligen varken Frank, Fatima eller Annette?

Det var dagens fundering det. Dagens dress är en grön, mjuk, prickig sak som jag sydde tidigare i år.
I morgon blir det en annan. :o)

4 kommentarer:

 1. Mats o Lena är nog mest vanligast för min del, Jenny oxå.

  Kram Lena P

  SvaraRadera
 2. Hej, va roligt att hitta en ny blogg.. med många vackra saker..bla va korgen från Kvilhäxorna jättefin,,, likaså cultljusstaken.. jag visar min nya del i cult idag på min blogg...o så alla klänningar du syr.. vackert.o vanligaste namnet.. ja de vet jag inte..tycker det är många olika det..men Patrik,Leif, Jan är kanske de mest vanliga bland manliga namn..o kvinnliga är kanske Kerstin,Majvor,Kristina...

  SvaraRadera
 3. Du är jättefin i din prickiga klänning!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Det vanligaste namnet i min bekantskapskrets är Per och Karin.
  Mycket har nog med personernas ålder att göra och vad som var mest populärt då.
  Dina klänningar är så härliga, det har inspirerat mig till att köpa ett yersytyg så efter jul......
  Kram Elisabeth

  SvaraRadera