19 jan. 2011

Hemmakväll

Ikväll är det hemmakväll, vilket känns välbehövligt efter ett par dagar på resande fot igen. Det tristaste med resandet är att man förlorar så mycket fritid - värdefull fritid. I kväll får i alla fall detta komma i fokus:

Spetsstickning, semla och te i goaste muggen.
Carmen undrade till förra inlägget om jag använder vadd när jag har fleece som baksida på en quilt - och nej, det har jag inte. Bara quilttoppen och fleece, och det blir supersköna och mjuka täcken. Jag har mitt rosa i soffan och det används varje kväll. Mitt mest använda täcke tror jag.

***Anette L***

6 kommentarer:

 1. Mmm ser ganska gott ut, och en kväll i soffan är aldrig fel! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Men vad det ser gott ut med semla - ska nog köpa mig ett par idag!
  Min franskafröken, en mager kvinna, älskade semlor. Hon köpte 4 stycken på en gång, två till henne och två till maken. Hon åt genast en, och tänkte att det var så gott att jag tar en till, och så säger jag till maken att jag bara köpte två. Men hur det nu var så tog hon också den tredje, tänkte, jag säger att jag åt min av de två. Framåt fyratiden klämde hon i sig den sista, ringde maken och sa: "Du kan väl köpa hem lite semlor idag"!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Agneta - Man kanske skulle köpa sig några semlor?! ;o)) Härlig story!

  SvaraRadera
 4. Gott med semla, imorgon ska jag njuta av en :)
  Du brukar använda flecce som baksida. Var köper du den? I "vanliga" tygaffärer? Är det inte bökigt när du ska quilta? Flecce är det töj i, eller hur?

  SvaraRadera
 5. Gunilla: Den bästa fleecen är Stoff och stils polarfleece tycker jag. Den noppar inte, håller form och förg bra och finns i massor av färger. Oftast quiltar jag bara med övermatare när jag quiltar fleece, men det går fint att frihandsquilta också :o) Jag brukar välja quiltmönster som inte är alltför täta.

  SvaraRadera
 6. Vilken "go" quilt! Och semlan är säkert go den med.

  kram @GNETH@

  SvaraRadera