17 maj 2012

Ödmjuka tankar i försommartid

Tänk dig att du har två vänner; den ena vit, den andra svart. Den ena smal, den andra tjock. Den ena tycker si, den andre så. Båda vet de bäst om precis allting och de är helt överens om att den andre är en besserwisser men inte de själva.
Vem skulle du lyssna på?
Eller tänk att du har tio bekanta och de är röda, blå, gula, bruna - alla olika. Alla har de åsikter om hur livet ska levas och de talar gärna om för dig hur du ska göra och var och en av dem tycker att de nog vet lite mer än alla andra.
Vem av alla dem skulle du lyssna på?
Ingen av dem tänker du säkert, och det är ett klokt och bra svar - men varför är det så många som lyssnar på alla bra, dåliga eller helt enkelt egoistiska rådgivare och inte känner efter inne i sig själva?
Det är bara jag som vet vad som känns rätt för mig - och vad andra tycker om det tar jag inte ansvar för. Och vad som känns rätt för dig vet bara du. Om du känner efter. Tankarna kan hitta på vad som helst, men kroppen ljuger aldrig.

Idag har jag bakat. Syrran frågade vad det var för fel på mig, men faktum är att det är bra. Så bra så jag vill, kan och orkar baka. Äntligen!

 Och jag läser! Jag är så glad för att jag kan läsa igen!
 Och jag får en massa roliga idéer som jag vill testa. Genast! 
 Jag har det så bra, men tycker lite synd om skomakarn som bara hade ledigt mellan hägg och syren.
I år hade han knappt fått ledigt alls.

8 kommentarer:

 1. Vilka sanna ord du säger! Tänk om man kunde tänka på att det är så! Kram Immi

  SvaraRadera
 2. Så klok du är och så härligt att du känner att du orkar både baka och läsa. Kram

  SvaraRadera
 3. Så klokt o kul att du känner att du orkar o vill. Kram Anneli

  SvaraRadera
 4. Åhhh kärleksmums! Med nybakade bullar... Jag kommer springande genast och då kan vi diskutera dina braiga tankar men jag vet givetvis bäst och mest Haha! <3 Miss you....

  SvaraRadera
 5. Så bra och sant sagt!

  Kram
  Marie T

  SvaraRadera
 6. Så kloka ord. Håller med dig helt.

  Vilket godis du bakat. Jag är inget bra på bullar men kan i alla fall baka sockerkaka och småkakor.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Sköna tankar och härligt med lite efterlängtad energi. Att syrenen redan börjat blomma hade jag missat men ser nu utanför köksfönstret att det är så. Den ljuva tiden mellan hägg och syren. Kan det inte få vara från häggens första blomma till syrenens sista? Hela maj har något magiskt över sig, när man tar sig tid att se efter :)

  SvaraRadera