1 maj 2012

Jubileum

Singer fyller 160 år, Pfaff 150 och Husqvarna 140 - och Husqvarnabutiken i Vimmerby fyller 5 i år - alltså läge för jubileum! Ingrid ordnade med jubileumsdag idag för oss som köpt en Singer jubileumsmaskin, en Black beauty som jag säger, av henne. Sex damer var vi som träffades och sydde på våra svarta pärlor och testade olika sömmar, att sy i blixtlås, frihandsquilta och annat skoj.
 Mönstersömmar går bra att quilta med.
 Vi fick varsin söt godispåse.

 Första projektet blev ett etui att ha sina Singer-tillbehör i.
 Plastfickor så man ser vad man har.
 Febril aktivitet!
 Vi hann med jubileumstårta också. Frödinge marzipan - supergod!


 Andra projektet blev ett sticketui. Någon som känner igen designen?
Åh så kul vi haft! 
Jätteskoj idé av Ingrid att anordna träffar för oss som har likadana maskiner!

4 kommentarer:

 1. Ja, Jag!! *räcker upp handen*
  Vilket festligt tyg du har hittat till det sista etuiet, mycket passande.
  När jag ser bilderna så tänker jag ju direkt på hur kul det är att skapa i grupp. Och efter att man har testat första gången så är man fast. Jag vill ha mer stick-get togethers i mitt liv.
  Sarah

  SvaraRadera
 2. jag får se lite av varje varje dag tack vare dej, det är så härligt, o du vilka tjusiga singer maskiner, jag blir så sugen att köpa en, min bernina är säkert över 30år,o funkar till det jag gör
  hälsar
  marianne

  SvaraRadera
 3. Hej! Har precis sett en annons med denna fantastiskt fina maskin. Men nu undrar jag...Är det en bra maskin? Jag har en gammal grön "klassisk" Husqvarna som ligger mig varmt om hjärtat då jag ärvt den efter mormor. Den går visserligen bra, men sömmarna är inte sådär jättefina alla gånger. Jag syr inte så mycket men gärna. :) Gardiner, kuddar ja lite av varje men saknar overlocksöm bla. Vad kan man åstadkomma med denna maskin?
  Ni som verkar kunna betydligt mer än mig. Rekommenderar ni denna maskin till detta jubileumspris?
  //Carina

  SvaraRadera
 4. Carina - Ja, det är en jättefin maskin! Syr du inte jättemycket så är det här helt klart en bra affär. Det är bra och fin raksöm och några mönstersömmar. Motorn är stark, men den går inte riktigt att jämföra med en grön gammal Husqvarna. Mycket har hänt sedan den tillverkades. Gå in i en symaskinsaffär och provsy och köp en maskin som du trivs med! Det är mitt bästa tips - att provsy och känna sig fram.
  Lycka till!

  SvaraRadera