22 maj 2012

Helt okej

För första gången på mycket länge så känner jag mig avspänd. En härlig känsla! En känsla som jag vill känna mycket oftare än jag gjort de senaste åren, helt klart.
Den där avspändheten låter mig läsa, och nu är boken om Ankarström utläst...
Den var riktigt bra och trots att man vet att kungen blir skjuten och dör så har Ernst Brunner skrivit en spännande faktaspäckad roman. Gillar man svensk historia så ger den en tydlig och tidvis ganska obehaglig bild av vårt land och vårt leverne.
Jag har också läst en bok om att leva med anhöriga med Alzheimers. En roman av Elisabet Norin. Bra, enkelt, lättläst. Och sorgligt, men med vackra ljusglimtar.
Det blir en bok till idag - en riktig goding!
Lena Göranssons Tofvehult - drömmen om ett café. Det är, förutom Lenas berättelse, en samling smaskiga recept och ur den har jag bakat tofvehultare idag. 
Smörgåsgifflar som är supergoda! Jag gjorde en omgång med skinka och ostfyllning och en med salami och brie-fyllning. Försvinnande gott. 
Och nu ska jag sticka volang! 
550 maskor per varv, så det tar tid, men det är helt okej!

3 kommentarer:

  1. Att ha ro för en bok oavsett om det är fakta eller skönlitteratur- det är grejer det!

    SvaraRadera
  2. Oj vad mycket du hinner <3

    SvaraRadera
  3. Känner så väl igen känslan när man kan läsa igen, i mitt fall efter en lång period av stress. Det är så härligt. Hoppas du hittar många härliga böcker att läsa!

    SvaraRadera