8 maj 2012

En tacksamhetens tanke

En stor tacksamhet sprider sig i bröstet på mig idag. Det finns så mycket att vara tacksam för! Och förnöjsamhet är en underskattad känsla. Förnöjsamhet är härligt! Precis som mina pelargoner!
 I flera år har jag haft svårt att mysläsa, jag som tidigare slukat böcker i rasande fart. Jag har inte haft ro i kroppen att sitta stilla och bara låta någon annars skrivna påhittade berättelser skölja över mig. Faktaböcker, historieskildringar och vetenskapliga skrifter har gått bra, men just det där sköna flyta bort-läsandet har jag inte fixat. Förrän nu. Jag har läst alla Elisabet Nemerts böcker tidigare, men den senaste som kom ut förra året har jag inte läst. Nu gör jag det, och det är så ljuvligt att bara följa med i berättelsen. Jag vill inte lämna den, ens för korta stunder, men jag gör det för jag vill att upplevelsen ska vara lite längre.
 Riktig feel good-läsning tycker jag.
Tacksam är jag också för att mina värkande fingrar mår bättre om jag rör dem, så stickningen är rena medicinen.
Och vem känner inte förnöjsamhet när han ser en solgul socka?

5 kommentarer:

 1. Jag är verkligen glad för att du visade mig hennes böcker. Man mår bra av att läsa om styrka och godhet även om de inte bara handlar om det. Kram Kikki

  SvaraRadera
 2. Härliga var ordet! Älskar pelargoner! Och vilka fina strumpor.

  SvaraRadera
 3. Alldeles lysande fin!!
  kram

  SvaraRadera
 4. Visst är de bra hennes böcker!
  I morgon ska jag börja lyssna på Vindarnas ö!
  Den har jag bara försökt att läsa tidigare, men något konstigt har hänt- bokstäverna har krympt sedan jag köpte boken;-0)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Underbara böcker!
  Gult är fint...
  Kram Gudrun

  SvaraRadera