20 dec. 2019

Julstämning?

Det är alldeles vitt ute idag,
inte av snö men av dimma. Tråkväder. Fast jag har fyllt på i julstämningslagret så gott det går ändå.
I lördags var jag på traditionsenligt stickmys i jultid i Granhammar, på Ateljé Norrgården (där är det rejäl rea under mellandagarna om du har vägarna förbi).
Det var pyntat på finaste sätt både ute och inne och 
vi bjöds bland annat på pepparkakscheesecake och 
världens godaste ris á la Malta. Mums! 
I söndags var jag med vänner till vackra Julitakyrka för julkonsert, 
det bjöds både på körsång och 
luciatåg.
Och igår maxade maken och jag julkänslorna och åkte till Kalmar för att lyssna på Sarah Dawn Finers Winter songs. 
Det var precis så magiskt som man kan önska. Sarah gav av sig själv, sin röst och sin utstrålning. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna när hon sjöng Winter song av Sara Bareilles, What a wonderful world och Marie Fredrikssons Tro och till några mellansnack bullrade skrattet i salen. Underbart! Den bästa av julklappar vi kunde ge oss själva.

Fortfarande har jag lyckats ta tid varje dag att rita dagens bild. Nu har jag verkligen trissat upp mina egna förväntningar på att fixa alla 25 dagarna som Kelly Lous utmaning pågår!
Igår var ordet mistel. Jag började med att måla en akvarellbakgrund i blekgrönt. Bakgrunden måste torka ordentligt så den fick ligga någon timme innan 
jag började rita mistelkvistar lite kors och tvärs med svart tusch. 
Mistelbladen färglade jag med pensel och akvarellfärg och efter det fick jag för mig att rita några rosetter som färglades med vattenlöslig tusch. Jag använder pennor från Tombow och det går bra att dra ut den färgen med pensel och lite vatten. 
Sist ritade jag detaljer med en riktigt tunn svart tuschpenna, 0,005, och tog mod till mig att göra en liten fågel mitt i bilden. Den kunde förstört alltihop men det gick bra. Pust. 
Dagens ord är Bad Santa och jag fick inte en enda idé av att tänka på elaka tomtar. Jag målade några röda tomteaktiga kluttar med grov pensel och röd akvarellfärg som fick torka ett par timmar. 
När jag sedan satte mig med tuschpennan i hand blev det till slut tomtar med attityd. 
Dålig attityd.
De behöver nog jobba lite på sin julstämning tror jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar