20 dec. 2016

Julkoftan!

Julkoftan har varit klar ett tag, i god tid innan julveckan och jag är så glad för den och kommer tillbringa mycket tid i den.
Mönstret heter Afmaeli och är en tröja men jag har mycket mer nytta av koftor så jag la upp några extra maskor mitt fram och klippte itu. 
Koftan är stickad i Léttlopi från Istex (Järbo här i Sverige) och jag köpte det från Garn&Mera. Färgställningen finns med i mönstret, jag har bara bytt ut en färg från originalet. Stickor 3,5 mm till resår och 4,5 mm till allt annat. 
Koftan är stickad nerifrån och upp och eftersom det är lite svårt att prova längs vägen när man stickar på det hållet så blev koftan lite för vid över ryggen, som de ofta blir när jag följer mönster. Jag vet ju att jag drar mer tyg fram än bak men den här gången la jag inte kraft på att räkna om. Eftersom koftan är ganska tjock, som en jacka, så tycker jag att det är okej att den är lite vid över ryggen. 
Enligt mönstret skulle nederkant på kropp och ärmar vara ljusa men jag tyckte att det blev bäst med brunsvart. 
Klippkanterna är dolda med ett vackert Kaffe Fassett-designat band som jag haft i min samling i flera år. 
Nu kom det på helt rätt plats. 
Jag är väldigt nöjd med koftan och trivs superbra i den. 

När jag hade tagit bilderna framför den stora enen fanns det en till som ville bli fotograferad. 
Finaste Luna hade ju sett hur man ska göra. Sötmissan!

Söta var också Piff och Puff som busade i en ek medan jag satt på en parkering och väntade. 
Jag ville be dem följa med hem till huset vid havet, här skulle de kunna busa och äta ekollon hela dagarna, långt ifrån alla farliga bilar, men jag vet inte vilket språk ekorrar talar. 
Och de verkade trivas så bra där de var.

3 kommentarer:

  1. Tacktacktack! för det fina blogginlägget om Koftan! <3 Den är så otroligt vacker! (Så även du!)
    Jag har 9 cm bål kvar att sticka på min Galdhöpiggen innan jag får sammanfoga alltsammans (ärmarna redan färdiga, ett genidrag om jag får säga det själv!). Men visst suktar jag redan efter fler såna här projekt. Funderar närmast på en Loki till sonen... får väl se vart det landar.
    Kram! /Sofia (och tack för kortet!)

    SvaraRadera
  2. Så fin koftan blev med alla olika färger över oket. Superfin!

    SvaraRadera