25 mars 2016

Jag vill ha vår nu-pyssel

Om man har ett virkgarn, en virknål, några pärlor och en eller flera valfria grenar så är det perfekta jag-vill-ha-vår-nu-pysslet att klä de bara grenarna med blommor.
Jag valde att virka Bautawitch Femminutersblommor, fast mina gick ännu fortare eftersom jag inte bytt färg, fast å andra sidan tog det kanske en halv minut att sy fast en pärla. Ja, snabbt gick de i alla fall att göra och ganska snart hade jag en hel bukett små vårblommor. 
Några raka skott från äppelträdet fick blommor i stället för att hamna på komposten. 
Fint i sin enkelhet tycker jag. Äppelblom på äppelkvistar. Just den här lilla vippan blev en liten påskpresent till förra ägaren av äppelträdet vilket jag tyckte passade extra bra.
Eftersom vi har en stor ormhassel och jag använder ormhasselgrenar som dekoration vid alla tänkbara tillfällen fick en sådan gren också några blommor. 
Även om jag hade gjort ganska många blommor så tror jag att det får plats fler. Överdåd kan ibland vara det bästa inbillar jag mig, i alla fall när det gäller små rara blommor.
När det blommar så fint på bara grenar kan man nästan helt bortse från en rinnande näsa och värkande bihålor. Rent hypotetiskt i alla fall. Eller hur?

2 kommentarer: